Kadın/LGBTİ Odaklı STK’larla Habercilik Çalıştayı

26 Ekim 2017
Sivil Sayfalar, Reçel Blog, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ortaklığında 2 Kasım’da gerçekleştirilecek Kadın/LGBTİ Odaklı STK’larla Habercilik Çalıştayı, kadın odaklı kuruluşların haber üretme ve yaygınlaştırma becerilerini geliştirerek, savunuculuk kapasitelerinin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Siz de “Bu alanda yapılan örnek çalışmalar neler?”, “Sosyal medyada nasıl var oluruz?” gibi soruların yanıtlarını […]

Sivil Sayfalar, Reçel Blog, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ortaklığında 2 Kasım’da gerçekleştirilecek Kadın/LGBTİ Odaklı STK’larla Habercilik Çalıştayı, kadın odaklı kuruluşların haber üretme ve yaygınlaştırma becerilerini geliştirerek, savunuculuk kapasitelerinin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Siz de “Bu alanda yapılan örnek çalışmalar neler?”, “Sosyal medyada nasıl var oluruz?” gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız bu çalıştay ilginizi çekebilir.

 

Türkiye ve dünyada Kadın ve LGBTİ odaklı STK’ların medya, habercilik, hak temelli/toplumsal cinsiyet temelli habercilik konusunda önemli birikimleri var. Var olan içeriklere yönelik eleştirilerinin yanı sıra alternatiflerini üretme konusunda da yapılan örnek çalışmaları takip etmek ve üretilen içeriklerde bu alternatif yolları dikkate almak büyük önem taşıyor. Aynı zamanda Yeni medya ve gelişen iletişim araçları, sivil toplum kuruluşlarının misyonlarını gerçekleştirme şekillerini değiştiriyor ve onlara yeni olanaklar sunuyor. Toplumsal cinsiyet odaklı STK’ların kendi medyalarını geliştirmeleri ise rutinin dışında haber üretimine, hızlı ve etkin bir iletişime imkan tanıyor.

Biz de bu bilgiler ve geçtiğimiz dönemde İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da Kadın/LGBTİ+ Odaklı STK’larla düzenlediğimiz habercilik atölyeleri ışığında bu çalıştayı düzenlemeye karar verdik. Çalıştayda şu sorulara cevap arayacağız:

  • Sivil toplumda habercilik ve medya alanında yapılan çalışmalar ve tartışmalar nelerdir?
  • “Dilimizi dönüştürmek” ne anlama geliyor?
  • Cinsel şiddet alanının ayrışan tartışmaları neler?
  • LGBTİ gündemi, gazetecilik ve nefret suçu tartışmaları ışığında: Nasıl bir medya istiyoruz?
  • STK’ların sosyal medya stratejilerindeki güncel durum nedir?
  • Bir STK sosyal medya stratejisini nasıl oluşturur? Nelere öncelik vermelidir?

 

2 Kasım 2017 Perşembe günü düzenleyeceğimiz etkinliğin programı için tıklayınız.

Çalışmaya katılmak için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Etkinlik ücretsizdir.

 

İLETİŞİM

İletişim için camdereli@yada.org.tr

 

Gerçekleştirdiğimiz atölyelerin haberlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

 

Diyarbakır Atölyesi

Ankara Atölyesi

İstanbul Atölyesi