19. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na Davetlisiniz

Eğitim Reformu Girişimi tarafından 2004 yılından beri düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenlerin hazırladığı yaratıcı materyalleri ve uygulamaları görünür kılan Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, 21 Ekim Cumartesi günü Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşiyor. 'Dünyadaşlık' temasıyla düzenlenecek konferansta eğitim ile ekoloji, bir arada yaşam, kapsayıcılık gibi konular arasındaki bağın ele alınacağı sunumlar, atölyeler ve paneller yer alıyor. Konferansın izleyici kayıtları 13 Ekim’e kadar devam ediyor.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda “Birbirimizi ve tüm varlıkları gözeten, tüm yaşam biçimlerinin varoluşunu önemseyen ‘dünyaları’ eğitim yoluyla nasıl kurabiliriz?” ve “Gezegenimizin öğretilerini insanlığın öğretilerinin temeline nasıl konumlandırabiliriz?” gibi sorulara cevap aranacak. Konferans kapsamında çoklu krizler döneminde eğitim, ekoloji, bir arada yaşam ve kapsayıcı eğitim gibi konularda düzenlenecek çeşitli yan etkinliklerle dünyadaşlık teması derinlemesine ve farklı boyutlarıyla ele alınacak.

Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin ana desteğiyle düzenlenen konferansta öğretmenlerin okullarında, sınıflarında hayata geçirdiği 53 iyi örneğin tanıtımı yapılacak; eğitim, ekoloji, çocuk hakları gibi konular üzerine çalışan uzmanlar ve sivil toplum örgütleri atölyeler gerçekleştirecek. Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestrası’nın konseriyle başlayacak konferansın açış paneline gazeteci, yazar ve podcast yayıncısı Nilay Örnek, Roots & Shoots Türkiye Kurucu Üyesi ve Başkanı Aslıhan Niksarlı, Müzisyen Rümeysa Çamdereli ve Otoma Kırkpınar Kurucusu Merve Özkorkmaz katılacak. Panelde, çoklu krizler çağında bir arada yaşam ve dünyadaşlığın anlamları üzerinde durulacak.

Nitelikli eğitim için ilham veren iyi örnekleri eğitim paydaşlarıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda sunulan iyi örnekler, öğrenmeyi ve öğrenme ortamlarını zenginleştiriyor; okuldan okula, ilden ile yayılarak pek çok çocuğun dünyasını değiştiriyor ve binlerce eğitimciye esin kaynağı oluyor.

Konferans için kayıtlar 13 Ekim 2023, Cuma gününe kadar buradaki linkten yapılabilir.