BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Toplumsal Cinsiyet Odaklı Yaklaşmak

Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi ile değerlendirmek amacıyla aktivistlerin, sivil toplum temsilcilerinin, özel sektörün ve konu ile ilgili herkesin katılımına açık bir program düzenliyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) 17 hedefi ve bu hedeflerin altında yer alan 169 amacı kapsıyor. Bu amaçla oluşturulan yol haritasındaki temel prensiplerden biri ilerlerken kimseyi geride bırakmamak, yani fırsat eşitliğini sağlamak. Bu nedenle cinsiyet eşitliğinin sağlanması, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacının ayrılmaz bir parçası olarak görülmekte.

Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi ile değerlendirmek amacıyla Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucusu/ Doktorant Ayşe Kaşıkırık’ın kolaylaştırıcılığında aktivistlerin, sivil toplum temsilcilerinin, özel sektörün ve konu ile ilgili herkesin katılımına açık olan programa davet ediyor.

Başvuru formu için tıklayınız.

Program 

Başlık: BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Toplumsal Cinsiyet Odaklı Yaklaşmak

Konuk: Doktorant Ayşe Kaşıkırık

Tarih: 8 Ağustos 2021 Pazar

Saat: 20.00- 21.30

Yer: Zoom (Katılım bilgileri katılımcılara mail olarak gönderilecektir)

Son Başvuru Tarihi: 6 Ağustos 2021