17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Sona Erdi

Eğitimde iyi örneklerin her koşulda yaygınlaşması için çalışan Eğitimde İyi Örnekler Konferansı (İÖK), bu yıl Türkiye’nin 25 ilinden 83 eğitimde iyi örneği konuk ederek dijital ortamda gerçekleşti. Eğitim Reformu Girişimi tarafından, Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleşen konferans, ERG YouTube kanalı ve Zoom üzerinden binlerce kişiye ilham oldu.

İzmit’ten Belma Öğretmen, geliştirdiği uygulama ile hem üstün yetenekli hem de özel eğitimde okuyan öğrencilerin çeşitli sorunlarına yönelik bir çözüm geliştirdi. Kayseri’den Çelebi Öğretmen, tasarladığı uygulamayla dezavantajlı çocukların sosyal duygusal becerilerini geliştirmeyi hedefledi. Trabzon’dan Elif, Hatice ve Tuğçe Öğretmenler, göçmen çocuklara yönelik olarak geliştirdikleri uygulamayla kapsayıcı eğitim pratiklerine katkıda bulundular. Eğitim Reformu Girişimi tarafından, Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle bu yıl 17.’si düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı (İÖK), koşullar ne olursa olsun, Türkiye’de öğretmenlerin yaratıcılığıyla ortaya çıkmış iyi örnekleri yaygınlaştırmaya devam etti. Koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortama taşınan konferans ERG YouTube kanalı ve Zoom üzerinden gerçekleşerek binlerce izleyiciye ulaştı.

3 Temmuz-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşen konferansta eğitimde iyi örneklerin sözlü ve poster sunumlarının yanı sıra beş atölye, dört sohbet oturumu, açış ve kapanış etkinlikleri gerçekleşti. 3 Temmuz 2020’de ERG YouTube kanalında canlı yayımlanan açış etkinliğine Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Brookings Institution’ın Evrensel Eğitim Merkezi Eş Direktörü Rebecca Winthrop konuşmacı olarak katıldı. Selçuk, açış konuşmasında öğretmenleri eğitimin saklı kalan kahramanları olarak tanımladı ve öğretmenlerin iyi örneklerle öğrencilerine daha zengin materyaller ortaya koymalarını ve buna katkıda bulunan faaliyetleri her zaman desteklediklerini dile getirdi. Winthrop ise Leapfrogging (Sıçrama) metodolojisine dair bir sunum gerçekleştirdi.

“Saklı Kalan Başarılar”

eğitimde iyi örnekler konferansı saklı kalan başarılarERG, konferansın “Saklı Kalan Başarılar” teması altında, toplumdaki yerleşik ve çoğu zaman tek boyutlu başarı algısını sorgulayarak, katılımcıları başarıyı birlikte yeniden tanımlamaya davet etti. Konferans boyunca her hafta ERG YouTube kanalında canlı yayımlanan Başarı Buluşmaları’nda, öğrencilerin, öğretmenlerin, ebeveynlerin ve sivil toplumun başarıya yaklaşımı ele alındı. Konferans sonunda ERG İÖK ekibi, 16 yıllık alışılagelmiş İÖK deneyiminin dışında gerçekleşen bu süreci tasarlarken ve uygularken elde ettiği deneyimleri ERG Blog’da yayımlanan bir yazıda kaleme aldı.

17. İyi Örnekler Konferansı ile ilgili tüm içeriklere bir yıl boyunca ulaşmak mümkün olacak.

ERG YouTube kanalındaki içeriklerle yaklaşık 226 bin, ERG web sitesindeki içeriklerle yaklaşık 7 bin, Zoom üzerinden gerçekleşen atölyelerle yaklaşık 250 kişiyle buluşulan dijital İÖK’ün başarıya yaklaşımı sorguladığı, Saklı Kalan Başarılar başlıklı filmleri buradan izlenebilir.