sessizkalma.org Hak Savunucuları İçin Açıldı

Türkiye’de insan hakları savunucularının korunması ve güçlendirilmesi için ortak çalışma yürüten Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi ve Hollanda Helsinki Komitesi, bu çalışmanın ürünü olan sessizkalma.org'u açtı. 

Kurulan sitenin amacı; öncelikle Türkiye’de risk altında çalışmalarını sürdüren insan hakları savunucularının yargılama ve soruşturmaları, insan hakları kurumlarının uğradığı baskıları görünür kılıp, alana ilişkin güncel bilginin yaygınlaşmasını sağlamak.

Sitede çalışmalar kapsamında izlenen davalara ilişkin özetlere ve dava takvimine ulaşabilir, yeni gelişmeleri haberler bölümünden izleyebilir, insan hakları savunucularının portrelerini inceleyebilirsiniz.

Ayrıca insan hakları savunucularına ilişkin referans belgelere, kaynaklara ve yayınlanmış güncel raporlara da web sitesinin ilgili bölümlerinden erişebilirsiniz.

Tüm dünyada insan zor koşullarda çalışmalarını yürüten insan hakları savunucuları için oluşturulmuş destek programlarına ilişkin bilgi sahibi olabilirsiniz.