Eşit Haklar İçin İzleme Derneği STÖ’leri ve Yurttaşları Bağımsız Seçim Gözlemi için Davet Ediyor

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için STÖ'leri ve yurttaşları bağımsız seçim gözlemi için davet ediyor.

ESHİD açıklamasında seçimlerde herhangi bir siyasi parti adına görevli olmayan yurttaşlar ve sivil toplum örgütleri bağımsız seçim gözlemi faaliyetine farklı yollarla katılabileceğini hatırlattı.

  • Seçimlerde, STÖ’ler temsilcileri aracılığıyla illerde Bağımsız Seçim İzleme Platformu (BSİP) tarafında oluşturulacak Gezici Gözlem Ekipleri içinde yer alabilir ve doğrudan bu çalışmaya katılabilirler. Gezici Gözlem Ekiplerinde yer almak isteyen sivil toplum örgütleri esithaklar@gmail.com üzerinden ESHİD’e ulaşabilir.
  • Yurttaşlar ise seçim izleme için ESHİD’in geliştirdiği Eşitlik Gözlemcisi uygulaması aracılığıyla seçim ihlallerini bildirebilecek. Uygulama ile hem oy kullanma hem de oy sayım işlemi sırasında yaşanan ihlaller kayıt altına alınabilecek.

Eşitlik Gözlemcisi uygulamasını kullanmak isteyenler Google Play ve Apple Store‘den uygulamayı telefonlarına indirebilirler.