Mülteci Kadınlarla Yazı Atölyesi

Beraberce Derneği'nin "Göçmen Harfler" adıyla 10 hafta boyunca mülteci kadınlarla birlikte yürüteceği yazı atölyesi hız kesmeden devam ediyor. 10 hafta süren atölyenin ardından mülteci kadınların yazılarından oluşan Arapça-Türkçe kitap hazırlanacak.
Beraberce Derneği’nin “Göçmen Harfler” adıyla 10 hafta boyunca mülteci kadınlarla birlikte yürüteceği yazı atölyesi 20 Ekim Cumartesi günü başladı. Filmmor Kadın Kooperatifi’nde gerçekleşen Göçmen Harfler Yazı Atölyesi, mülteci kadınların özne olarak var olmaya çalıştıkları kamusal alanda, cinsiyet rolleri, eşitsizlikler ve ayrımcılık üzerine öyküler, şiirler, fotoğraflar, resimler aracılığıyla düşünmeyi, tartışmayı; bunlardan yola çıkarak bireysel ve kolektif hafızalarda yolculuğa çıkmayı ve bu yolculuğu kurmaca yazı ile aktarmayı amaçlıyor.
Edebiyatçı/edebiyat öğretmeni Melike Koçak’ın kolaylaştırıcılığında yürüyen atölyede sözlü ve yazılı tüm çalışmalar Türkçe ve Arapça olmak üzere çift dilli yürütülüyor. Yazı aracılığıyla düşünme ve ifade edebilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan atölyeye, orta ve iyi derece Türkçe bilen mülteci kadınlar katılıyor. 10 hafta süren atölyenin ardından mülteci kadınların yazılarından oluşan Arapça-Türkçe kitap hazırlanacak.
Cinsiyet eşitliği, cinsiyet temelli şiddet, cinsiyet rolleri, ev içi ve dışı emek, göç ve ekoloji konularında tartışıp yazan mülteci kadınlar 10 hafta boyunca her cumartesi günü Göçebe Harfler Yazı Atölyesi’nde buluşmaya devam edecek.
Kaynak: Jin news