‘Objelerle Göçün Belleği’

beraberce Derneği, Diaspora Türk ekibi ile birlikte hazırladıkları 'Objelerle Göçün Belleği' başlıklı online atölyeye davet ediyor.

beraberce Derneği, “Küçük” hikayelerin görünür/bilinir hale gelmesinin yaşamlara dokunacağını düşündü ve bu çerçeveden hareketle “Göçün Yüzleri: Almanya-Türkiye” projesi kapsamında objelere daha yakından bakmayı amaçladı.

Dernek, uzun süredir yurtdışında yaşayan Türkiyeli göçmenlerin kıyıda köşede kalmış hikayelerini gün yüzüne çıkarmayı amaçlayan DiasporaTürk Topluluğu ekibi ile toplanan göç objelerinin ve hikayelerin, yaşanmışlıkların somut “belgeleri” olarak göç tarihine farklı bir perspektiften bakmayı mümkün kılacağını gördü.

Gökhan Duman’ın kolaylaştırıcılığında 15 Eylül Perşembe günü 20.00-22.00 saatleri arasında, zoom uygulaması üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek Objelerle Göçün Belleği atölyesine sorularınızla dahil olmak isterseniz, bu bağlantı adresinde yer alan formu doldurarak katılabilirsiniz.

Katılım başvurularını değerlendirmede farklı şehirlerden/ülkelerden ve arka planlardan katılım ve cinsiyet eşitliği esas alınacak.

Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır.

Başvuru için son tarih: 12 Eylül 2022