Kırmızı Şemsiye: Kemal Ördek Yalnız Değildir! #YanındayızKemalÖrdek

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Kemal Ördek, Çarşamba günü gerçekleşecek olan duruşmada destek bekliyor. Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği Başkanı, trans hakları ve seks işçileri hakları savunucusu Kemal Ördek 5 Temmuz 2015 tarihinde evinde cinsel saldırı, yağmaya teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarının mağduru oldu. Olay yurt […]

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Kemal Ördek, Çarşamba günü gerçekleşecek olan duruşmada destek bekliyor.

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği Başkanı, trans hakları ve seks işçileri hakları savunucusu Kemal Ördek 5 Temmuz 2015 tarihinde evinde cinsel saldırı, yağmaya teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarının mağduru oldu. Olay yurt dışında da yankı uyandırdı ve gönüllü avukatlar da dahil olmak üzere yüzlerce kişi Kemal’e destek verdi.

Sanıklar aleyhine kamu adına açılan dava ilk derece mahkemesi sıfatıyla Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme 3 sanık hakkında toplamda 20 yıla yakın hapis cezasına karar verdi.

Mahkemece oybirliğiyle verilen karar 26 nisan çarşamba günü (yarın) saat 10:30’da üst derece mahkemesi olan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi’nde incelenecek olup mahkeme dosyayı karara bağlayacaktır.

Kemal Ördek olayın yaşandığı günden itibaren cinsel saldırıya maruz kaldığını ispatlamak zorunda kaldığı gibi tehditler nedeniyle de büyük korkular yaşıyor. Böylesine zor bir süreçle mücadele etmek zorunda kalan Kemal Ördek destek bekliyor ve herkesi duruşmaya davet ediyor.

Ayrıntılı bilgi için Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği Avukatı Eda Balçık ile irtibata geçebilirsiniz 0534 010 95 98.

Bu haber Sivil Sayfalar, Reçel Blog, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği ve İsveç Baş Konsolosluğu ortaklığında gerçekleştirilen Sivil Toplum Haberciliği Kadın Odaklı Kuruluşlarla Haber Atölyesi kapsamında hazırlanmış ve yayına alınmıştır.