Şişli Belediyesi Ortak Deneyim Atölyesi’nden ‘Erkeklik Atölyesi’

Şişli Belediyesi Ortak Deneyim Atölyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına erkeklik atölyesi ile başlıyor. Katılımcıların erkekliğin farklı yanlarına dair tartışmalar yürüteceği ve kendi deneyimlerini bu tartışmalar ışığında gözden geçireceği atölye çalışmalarında "erkeklik", "cinsellik" ve "medya" başlığında çalışmalar yürütülecek. Pazartesi günleri 19.00-22.00 arasında ODA'da gerçekleştirilecek atölyeler için başvuranların tek yükümlüğü oturumlara düzenli katılmaktır.

Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi’ne bağlı Ortak Deneyim Atölyesi (Şişli ODA), sivil toplumu ve aynı zamanda kent sakinlerini güçlendirmek amacıyla çalışır. Bu doğrultuda birlikte yaşama kültürünü geliştirmek için üreterek, ortak sorunlara yaratıcı çözümler getirmek, işbirliği yapmak; kurumlar ve kent sakinleri arası bağı güçlendirmek ve yaptığı çalışmalar ile Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini planlamaktadır.

Şişli ODA, tüm bu amaçlara hizmet eden bir ortak çalışma alanıdır.

Bu alanda düzenli ve tek seferlik herkesin katılımına açık atölyeler de planlanmaktadır. Bu atölyelerin ilki toplumsal cinsiyet eşitliği başlığı ile sadece erkeklerin katılımına açık olan Erkeklik Atölyesi’dir.

Atölyelerin temel amacı katılımcıların erkekliğin farklı yanlarına dair tartışmalar yürütmesi ve kendi deneyimlerini bu tartışmalar ışığında gözden geçirmesidir. Toplam üç atölye gerçekleştirilecektir. Pazartesi günleri 19.00-22.00 arasında ODA’da gerçekleştirilecek atölyeler için başvuranların tek yükümlüğü oturumlara düzenli katılmaktır.

Atölye tarihleri:

11 Şubat Erkeklik

18 Şubat Cinsellik

25 Şubat Medya

Kolaylaştırıcı: Bilhan Gözcü

Başvuru formlarınızı 27 Ocak 23:59’a kadar gönderebilirsiniz. Atölye sadece erkeklerin katılımına açıktır ve sadece kabul edilenlere geri dönüş yapılacaktır.

Bilgi ve başvuru: oda@sisli.bel.tr

Adres: ŞİŞLİ ODA

Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Binası

19 Mayıs Mahallesi, Halaskargazi Cd. No 110

Kat:5 Şişli ODA

Şişli/İstanbul