17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 4-5 Mayıs’ta Diyarbakır’da

03 Mayıs 2019
17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 7 Mart’ta İstanbul’da başladı. Festivalin gideceği şehirler arasında tarihleri 4-5 Mayıs olarak belirlenen Diyarbakır var.

Etkinlik kapsamında; Kadınların Sineması, Kendine Ait Bir Cüzdan, Bedenimiz Bizimdir, Cins-iyet-ler, Feminist Bellek; Ursula K. Le Guin, Kadınların Seçimi; Yerel Adımlar, Geniş Alanlar bölümlerinde 80 film; Hikaye Anlatıcısı Kadınlar, Sinemada Cinsiyet Temsilleri ve Performansları, Feminist Kadraj panelleri; kadınların sinema yapma temaşasını kolaylaştırmak için atölyeler, söyleşiler, forumlar, yönetmenlerle buluşmalar da gerçekleştirilecek.

Festivalin gideceği şehir ve tarihler şöyle:

9-10 Mart Giresun, 11-17 Mart İstanbul, 6-7 Nisan İzmir, 13-14 Nisan Mersin, 20-21 Nisan Antalya, 27-28 Nisan Adana ve 4-5 Mayıs Diyarbakır.

Filmler ve etkinliklerin her sene olduğu gibi ücretsiz olacağı etkinlikte Agnès Varda Retrospektifi ise Filmmor Kartları ile izlenebilecek.Festival, yeryüzünün yüzlerce dilinden, onlarca ustasında 74 film; atölyeler, paneller, forumlar ve söyleşilerle dolu bir program içeriyor.

Film Gösterimleri Amed Şehir Tiyatrosunda gerçekleştirilecektir.