18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Online Olarak Başlıyor!

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 38 film, söyleşi, panel ve atölyelerle online olarak başlıyor. 12 Haziran’da başlayacak festival, 22 Haziran’a kadar sürecek. 

12 Haziran’da başlayıp www.filmmor.org adresinden ücretsiz olarak izlenebilecek festival, 22 Haziran’a kadar sürecek.

18. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl Hak Odaklı Sinema bölümünün yanında Kadınların Sineması, Bedenimiz Bizimdir, Cins-iyet-ler, Feminist Kadraj, Feminist Bellek ve Film-i Takip bölümlerinde onlarca ülkeden 40 film izleyiciyle buluşacak. 

Hak Odaklı Sinema 

Hak ihlâllerine karşı çıkan Filmmor da bu yıl Hak Odaklı Sinema’ya bakıyor. Film programı yanında Ahu Öztürk, Çiğdem Mater, Gülen Güler, Melek Ulagay Taylan, Meltem Cumbul’un katılımıyla Hak Odaklı Sinema panelinde filmlerin söylemi ve yapımındaki haklar/haksızlıklar ve hak odaklılık tartışılacak. 

Hak Odaklı Sinema Bölümü Filmleri: 

  • Direnen Kadınlar / Chieko Yamagami
  • Fundamental: Aslolan Mücadele / Sharmeen Obaid-Chinoy 
  • Kız Kulesi / Susanna Lira
  • Sofia / Meryem Benm’Barek 
  • Kadınların Sineması  

Atölye, Panel, Söyleşiler 

Festival online film atölyesi Evde Kendi Filmini Yap ile başlayacak. Festival boyunca filmleri izleyiciyle buluşan yönetmenler, film ekipleri film gösterimlerinin ardından izleyicilerle söyleşi yapacak.

Filmmor’un, kadınların film endüstrisinin farklı alanlarındaki varlığını görünür kılmak ve tartışmak için üç yıl önce başlattığı paneller dizisinde, bu yıl söz Kameralı Kadınlar’da. Festival 22 Haziran’da Altın Bamya Ödülleri’nin de açıklanacağı kapanış ile sona erecek. 

Filmmor 18. yaşını, Mor Kamera Dayanışma Ödülü’nü festivalde yer alan tüm filmlerle paylaşarak, her filmin telif hakkını gözeterek ve festival boyunca tüm film ve etkinlikleri ücretsiz olarak izleyiciye ulaştırarak festivali var eden herkesle birlikte kutluyor, “Eşit hak, alan, ücret, telif lütuf değil, hediye değil; kadınların hakkı” diyor. 

Festival programı için buraya tıklayınız.