Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’ndan ‘Halk Sağlığı İçin 1 Koli’ Kampanyası

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı'nın başlattığı "Halk Sağlığı İçin 1 Koli" kampanyası kapsamında temel hijyen maddelerinden oluşan 90 koli, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Tahir Elçi Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Neşet Girasun sokağa çıkamayan, işini yapamayan insanlarla dayanışma içinde olmak istediklerini belirterek, “Koronavirüs salgını sebebiyle temel hijyen maddelerine olan ihtiyaç artmakla beraber ekonomik açıdan dezavantajlı konumda olan insanların bunlar erişimi maalesef sınırlı. Sokağa çıkmanın bile riskli olduğu bir dönemde günlük çalışması ile geçimini sağlayabilen insanlar ile dayanışma içerisinde olmak istedik.” şeklinde konuştu. 

Girasun hem insan hakları çalışmalarını hem de insani yardımı bir çatıda birleştiren vakfın çalışma alanlarını şöyle açıklıyor: “Vakfımızın isminde insan hakları ibaresinin olmasının en önemli sebebi Tahir Elçi’nin hem hukukçu hem de aktivist olarak daha çok insan hakları çalışmaları ile bilinmesidir. Ancak Tahir Elçi sadece insan hakları kavramının çerçevesinde sınırlandırılmayacak bir isim. Ayrıca vakfın amaçları ve çalışma alanları insan haklarını da içerisine alacak şekilde çok daha geniş bir yelpazededir. Bu tür sosyal çalışmalarımızı bu bağlamda değerlendirmek gerekiyor.  Öte yandan insan hakları aktivizmi, belirli eylem ve söylemler ile sınırlandırılmaz, çok geniş bir kavramdır. Yoksulluk sorunu da bir insan hakları sorunudur aynı zamanda.” Vakfın, Rengarenk Umutlar Derneği desteğiyle başlattığı “Halk Sağlığı İçin 1 Koli” kampanyası kapsamında temel hijyen maddelerinden oluşan 90 koli, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.