STEMWOMEN Mentorlarını Arıyor

24 Nisan 2024
SistersLab'ın,Tepebaşı Belediyesi ortaklığında gerçekleşen STEMWOMEN Projesi 2. dönem gönüllü mentor başvuruları başladı.

STEMWOMEN: Afetten Etkilenen Kadınların Mentorluk ve Eğitimlerle STEM Alanlarında Güçlenmesi Projesi, Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda & Paribu desteği ve iş birliği ile hayata geçirilen Gelecek için Dayanışma Fonu kapsamında sağlanan hibe desteği ile SistersLab & Tepebaşı Belediyesi ortaklığında gerçekleşmekte.

Proje ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen, STEM (Bilim, Teknoloji, Matematik, Mühendislik) alanlarından eğitim alan ve/veya mezun olan, henüz iş hayatına atılmamış 18 – 35 yaş aralığında kadınlara yönelik kapsamlı bir eğitim ve mentorluk programı sunulması hedefleniyor.

Proje kapsamında katılımcılara iş hayatına geçiş süreçlerinde alanında uzman kişilerden mentorluk alabilecekleri bir mentorluk programı hazırlandı. 

Mentorluk Görüşmeleri

Mentorlar;

  • Katılımcıların iş hayatına geçiş süreçlerini, kişisel ve sosyal gelişimlerini destekler; katılımcıların iş hayatında başarılı olma yolları, kariyer planlama konuları üzerine görüşmeler yapar.
  • Akademi katılımcılarının soft-skill becerilerini geliştirmeleri için katılımcılara kendi deneyimlerini aktarır.

Mentorluk Programı;

  • 3 ay boyunca,
  • 10 günde 1 kez 1 saat süren,
  • Birebir online oturumlar ile,
  • Mentor ve menteelerin uygun oldukları aralıkta gerçekleştirilecektir.

Kimler mentor başvurusu yapabilir?

– Yazılım sektöründe en az 3 yıllık deneyim sahibi,

– Yapıcı ve etkili iletişim becerisine sahip,

– Bilgi/deneyimlerini paylaşmaya açık adayların başvuruları bekleniyor.

Program başlangıç tarihi: 3 Haziran 2024 haftası.

Başvuru linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler