İklim, Gıda ve Hayvan Refahı Konferansı

25 Nisan 2024
Kafessiz Türkiye’nin düzenlediği İklim, Gıda ve Hayvan Refahı Konferansı’na başvurular başladı. 11 Mayıs Cumartesi günü, Postane’de gerçekleştirilecek olan konferans, karar vericilerden tüketicilere kadar geniş bir yelpazedeki paydaşları bir araya getirerek hayvanlar için daha iyi bir gelecek hedefliyor.

Konferans boyunca, endüstriyel gıda sistemlerinin eksiklikleri, yarattığı eşitsizlikler ve çevresel etkileri gibi konuları ele alarak, birlikte nasıl dönüşüm sağlanabileceğine odaklanılacak.

Beslenme hakkı, yoksulluk, sosyal adalet, biyoçeşitlilik ve doğal kaynaklar gibi küresel öneme sahip konularla doğrudan ilişkilendirilen hayvan refahının, çözüm odaklı bir şekilde ele alacağı bu konferansa son başvuru tarihi 3 Mayıs. 

Kafessiz Türkiye Gönüllü İlişkileri ve Eğitim Koordinatörü Nazlı Gökgöz, konferansa ilişkin yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda 2030 yılını hedefleyen bu konferans, doğayla uyum içinde bir gelecek için insanlığın çabalarını bir araya getiriyor. Hayvan refahı ve sürdürülebilirlik arasındaki bağlantının önemi artık kanıtlanmış olmasına rağmen, iklim ve gıda alanlarında hayvan refahının oynadığı kritik rol henüz yeterince vurgulanmıyor. Bu konuda bir değişim yaratmak için hep birlikte hareket etme vakti geldi” diyor.

Katılımın ücretsiz olduğu ve etkinlik sonunda dijital katılım belgesi verilecek olan konferansın detaylarına ve kayıt formuna ulaşmak için tıklayın.

Etiketler