Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası için ilk etkinlik Galatasaray Meydanı’nda

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon, 17-31 Mayıs arasında sürecek olan Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası takvimini açıkladı. İlk etkinlik 17 Mayıs saat 20.00’de Taksim Galatasaray Meydanı önünde Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Kayıplar Sözleşmesi’nin imzalaması talebiyle yapılacak eylem. 19 Mayıs saat 12.00’de ise gözaltında kaybedilen Hasanj Ocak ve Rıdvan Karakoç mezarları başında […]

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon, 17-31 Mayıs arasında sürecek olan Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası takvimini açıkladı.

İlk etkinlik 17 Mayıs saat 20.00’de Taksim Galatasaray Meydanı önünde Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Kayıplar Sözleşmesi’nin imzalaması talebiyle yapılacak eylem.

19 Mayıs saat 12.00’de ise gözaltında kaybedilen Hasanj Ocak ve Rıdvan Karakoç mezarları başında anılacak. 20 ve 27 Mayıs Cumartesi günleri Galatasaray Meydanı’ndaki 634. Hafta eylemi gerçekleşecek.  30 Mayıs saat 11.30’da gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin’in dosyasındaki cezasızlığa dikkat çekmek için Ankara Adliyesi önünde açıklama yapılacak.

Bianet’e konuşan kayıp yakını ve Komisyon üyesi Maside Ocak, yaşanan yirmi iki yılın hiç de kolay geçmediğini belirterek, “Eğer bugün insanlar göz altında kaybedilmiyorsa  bu ‘Cumartesi Anneleri’ni kazanımı sayesindedir” dedi.

Türkiye’nin en uzun soluklu sivil itaatsizlik eylemini yaptıklarına dikkat çeken Ocak,  “En azından bu kazanımı korumak için daha kalabalık olmamız gerekir” diye konuştu.

İHD Kayıplar Haftası takvimi

Kaynak