46 Kuruluştan HDP’ye Destek: ‘Siyaset Yapma Hakkını Savunuyoruz’

İHD Genel Merkezi’nde bir araya gelen 46 kuruluş, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan kapatma davasına karşı, “Siyaset Yapma Hakkını Savunuyoruz” başlıklı bir basın toplantısı düzenledi.

Aralarında İnsan Hakları Derneği, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Hak ve Adalet Platformu, Türk Tabipler Birliği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Yurttaş Girişimi’nin de bulunduğu 46 kuruluş temsilcisiyle düzenlenen toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da katıldı. Sancar toplantıda yaptığı konuşmada, kapatma davasının tek hedefinin HDP olmadığına dikkat çekerek, şiddet ve baskı politikalarının ‘Türkiye’de demokrasi güçlerini, demokrasi arayışını, özgürlük ısrarını ve barış inadını’ hedef aldığını kaydetti. “Bildirinin başlığını ‘HDP’nin siyaset yapma hakkını savunuyoruz’ olarak değil barış mücadelesini, demokrasi ısrarını ve özgürlük özlemini savunuyoruz diye okuyorum” diye konuşan Sancar, hukuk mücadelesini ısrarla sürdüreceklerini kaydetti.

Gergerlioğlu’na Özgürlük…

Siyaset Yapma Hakkını SavunuyoruzAnayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun cezaevinden tahliye edilmediğini de hatırlatan Sancar, “Buradan tekrar Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun özgürlüğünü ve bütün diğer demokrasi mücadelesinde tutsak alınan, rehin tutulan bütün arkadaşlarınızın özgürlüğünü de hep birlikte savunduğumuzu göstermiş oluyoruz.” Dedi.

Basın toplantısında 46 kuruluşun imza koyduğu bildiriyi İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan okudu. HDP’nin kapatılmak istenmesinin demokrasiye ve demokratik siyasete yapılan bir darbe ve Türkiye’ye yapılmış bir kötülük olarak değerlendirilen bildiride, “Siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin demokrasi, insan hakları ve doğayı savunan; bunun mücadelesini yürütenler olarak ülkemizde yaşanan ve her geçen gün büyüyen bu hak ihlallerine karşı artık ‘dur’ ve ‘yeter’ denilmesi gerektiğine inanıyoruz. Tüm bu nedenlerle, yargı eliyle kapatılmaya, koltuk gücüyle sindirilmeye çalışılan ve parti binaları basılarak üyeleri katledilen HDP’nin demokrasi ve insan hakları için siyaset yapma hakkını savunuyoruz ve tüm demokrasi güçlerini de bu hukuksuzluğa karşı dayanışmaya çağırıyoruz.” deniliyor.