Mekânda Adalet Atölyeleri için Başvurular Başladı

Mekanda Adalet Derneği, ilk kez düzenleyecekleri Mekânda Adalet Atölyeleri için başvuruları almaya başladı. Atölyeler Postane’nin yanı sıra kentin farklı güzergâhlarında ve kamusal mekânlarında gerçekleştirilecek. 5-16 Eylül 2022 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan atölyelerde mekânda adalet kavramı sakatlık, çocuk, gıda, müşterekler ve konut olmak üzere 5 tema üzerinden konuşulacak. 

Atölye temaları ve yürütücüleri şöyle;

  • Mekânda Adalet ve Sakatlık – İdil Seda Ak
  • Mekânda Adalet ve Çocuk – Gizem Kıygı
  • Mekânda Adalet ve Gıda – Caner Murat Doğançayır
  • Mekânda Adalet ve Müşterekler – Ulaş Bayraktar
  • Mekânda Adalet ve Konut – Yaşar Adnan Adanalı

Mekânda Adalet Atölyeleri ücretsizdir ve kontenjan 15 kişi ile sınırlıdır. Atölye programının dili Türkçedir. Katılımcılardan düzenli devamlılık ve katılım beklenmektedir. Şehir dışından gelecekler için ulaşım ve konaklama masrafları katılımcılara aittir. Atölyelere katılmak isteyenlerin başvuru formunu doldurmaları ve açık uçlu sorulara özenle cevap vermeleri beklenmektedir. Değerlendirme sürecinde; atölyelerin toplumsal cinsiyet eşitliğini ve disiplin çeşitliliğini yansıtması amaçlanacak ve açık uçlu sorulara verilen yanıtların niteliği dikkate alınacaktır.

Mekânda Adalet Atölyeleri kent çalışmalarına, mekân odaklı araştırma ve pratiklere meraklı herkese açıktır.

Programa başvuru için son tarih 5 Ağustos 2022’dir.

Değerlendirme sonuçları 19 Ağustos’ta bildirilecektir.

Atölye içeriği ve programına dair sorularınızı info@mekandaadalet.org adresine iletebilirsiniz.

* Mekanda Adalet Derneği 4 Temmuz Pazartesi ile 15 Temmuz Cuma tarihleri arasında kapalı olmasından dolayı sorular 18 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yanıtlanacaktır.