‘Çevre ve İnsan Haklarını İhlal Eden Yatırımların Ardındaki Olağan Şüpheliler’

Mekanda Adalet Derneği (MAD) iş dünyası ve insan hakları üzerine yürüttüğü araştırmanın rapor lansmanını, 'Çevre ve İnsan Haklarını İhlal Eden Yatırımların Ardındaki Olağan Şüpheliler' başlığıyla yapıyor. Webinar 31 Ocak Pazartesi 16.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.

MAD, iş dünyası ve insan hakları üzerine yürüttüğü araştırmada; geri dönülemez çevresel etkileri olan, işçi haklarını ağır şekilde ihlal eden, demokratik katılımı içermeyen mega altyapı, maden, termik santral, baraj ve HES projelerinde şirketlerin doğrudan ve dolaylı olarak neden olduğu insan hakları ihlalleri üzerine sorumluluğuna odaklandı.

Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Hakları Rehber İlkeler perspektifini esas alarak yürüttüğü bu araştırmanın “Çevre ve insan haklarını ihlal eden yatırımların ardındaki olağan şüpheliler” adlı son webinarı 31 Ocak Pazartesi günü saat 16.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Moderasyonunu Özlem Zıngıl ve Duygu Dağ’ın yapacağı etkinlikte konuşmacı olarak Business and Human Rights Resource Center’dan araştırma asistanı Ashley Nancy Reynolds ve Panteion Sosyal ve Siyasal Bilimler Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Taygeti Michalakeal yer alacak.

‘Çevre ve İnsan Haklarını İhlal Eden Yatırımların Ardındaki Olağan Şüpheliler’ adlı webinara buradan katılabilirsiniz.