TİHV “Salgın Sonrası Dönemde İnsan Hakları Gündemi” Sempozyumu Düzenliyor

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), salgının insan hakları alanına yansımalarını ele alınacağı "Salgın Sonrası Dönemde İnsan Hakları Gündemi” başlıklı çevrimiçi bir sempozyum düzenliyor. Sempozyum 20-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sempozyumda Türkiye’den ve dünyadan önemli isimler salgın sonrası dönemi yaşam hakkından ekonomik ve kültürel haklara, sağlık hakkından dijitalleşmeye kadar geniş bir çerçevede ele alacak.

20-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Salgın Sonrası Dönemde İnsan Hakları Gündemi” başlıklı sempozyum, insan hakları mücadelesinde aktif rol alan, bu konuda araştırmalar yapan önemli isimleri bir araya getirecek.

Çalışmalarında Avrupa ırkçılığı, sınır kavramı, şiddet, kimlik ve özgürleşme gibi soruları ele alan, çeşitli kitapları Türkçe’ye de çevrilen Étienne Balibar, Doğu Hindistan’da mülksüzleştirme ve tarım krizinin kadınlara etkileri üzerine kitaplarıyla tanınan feminist aktivist ve yazar Ranjana Padhi, yakın zamanda “#İnsanHakları: Adalet Taleplerinin Uygulamadaki Siyaseti ve Teknolojileri” çalışmasıyla gündeme gelen Ronald Niezen sempozyumda konuşacak isimler arasında.

Paris Saint Denis Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde sosyoloji profesörü ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Bölümü’nün eş başkanı olan ve Popülizm: Büyük Hınç kitabı Türkçe’ye de Éric Fassin ve Althusser and His Contemporaries (Althusser ve Çağdaşları, 2013) ve The Other Adam Smith (Öteki Adam Smith, 2014) başlıklı çalışmalarıyla tanınan Warren Montag da sempozyuma katılacak diğer isimler.

Sempozyum Türkiye’den de insan hakları alanında çalışan Ahmet İnsel, Nilgün Toker, Feride Aksu Tanık, Aslı Odman, Zeynep Gambetti, Gaye Boralıoğlu, Tarık Beyhan ve Türkcan Baykal gibi önemli isimleri de bir araya getiriyor.

Sempozyumda iki oturum ise, TİHV Akademi İnsan Hakları Araştırmaları Programı kapsamında yapılan çalışmalara dair sunumlara ayrılacak.

Kayıt
  • Sempozyuma buradan kayıt olabilirsiniz.
  • 20-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrimiçi ortamda Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirecek sempozyumun programına ve ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.