Salgının Gölgesinde Türkiye’de Medya Konferansı

Gazeteciler Cemiyeti, Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi (M4D) Projesi’nin ikinci yıllık konferansı 11-15 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Tüm günlerde saat 14:00’te başlayacak olan konferansta hem programda yer alan etkinliklere katılabilir hem alandaki aktörler ve konuşmacılarla tanışma ve fikirlerinizi birebir paylaşma fırsatı bulabilirsiniz.

“Salgının Gölgesinde Türkiye’de Medya” konferansında Türkiye’den ve dünyadan gazeteciler, meslek örgütleri ve medya kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelecek. Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş tarihi (1946) ve  Çalışan Gazeteciler Günü olan 10 Ocak etkinlikleri kapsamında düzenlenecek konferansta, Gazeteciler Cemiyeti’nin 75. yaşı birlikte kutlanacak.

Konferans 11-15 Ocak arasındaki tüm günlerde saat 14:00’te başlayacak.

Konferansa buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Deal Room sistemine kayıt yaptırdıktan sonra profillerini görüntüleyebileceğiniz tüm konuşmacı ve katılımcılarla doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Konferans programında neler var?

11 Ocak- Konferansın ilk gününde, açılışın ve 75. yıl mesajlarının ardından salgın döneminde Avrupa ve Türkiye’de gazeteciliğin durumu ve medya ekonomi-politiği tartışılacak. Hemen devamında M4D Projesi Yıllık Medya İzleme Raporu ve projenin faaliyetleri katılımcılarla paylaşılacak.

12 Ocak- M4D Projesi Basın Evi Destek Aracı’nın 2021 dönemi çağrısı canlı yayında açıklanacak. Ardından medya alanına destek sağlayan sivil toplum örgütleri, büyükelçilikler ve programlar, basın özgürlüğü projelerinin gelişiminde öne çıkan başlıkları değerlendirecek.

13 Ocak- Bir yılda Türkiye’de meydana gelen yasal değişiklikler üç farklı oturumda, alanın önde gelen aktörleri tarafından tartışılacak. Basın Kanunu ve gazetecilerin özlük hakları, kamu kurumları ve medya, yeni internet düzenlemeleri bugünün başlıkları arasında…

14 Ocak- Covid-19 salgının medya alanına etkilerine ayrılan bu günde, salgının Avrupa’da, Türkiye’nin yerel basınında ve yaygın medyasındaki yansımaları ele alınacak. Aynı zamanda günün son buluşması, cezaevleri ve adliye koridorlarına hapsedilmeye çalışılan gazeteciliğin gündemine ışık tutacak.

15 Ocak- Konferansın son gününde Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başlattığı Genç Gazeteciler ve Bağımsız Medya Projesi’nin açılışı yapılacak ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin geleceği tartışılacak

Konferans programına buradan ulaşabilirsiniz.

Katılımcılara Notlar
  • Konferans boyunca Türkçe-İngilizce simultane çeviri hizmeti sağlanacak.
  • Deal Room Events platformuna kayıt yaptırma ve etkinliğe katılım konusunda teknik desteğe buradan ulaşabilirsiniz.
  • Konferansa ilişkin program detayları, hatırlatma bildirimleri, konuşmacılarla ilgili bilgiler, sunumlar ve diğer kaynaklar M4D Projesi tarafından platforma kayıt yaptırdığınız e-posta adresinize bildirim olarak iletilecek.
  • Konferansın içeriği ya da teknik altyapısına ilişkin sorularınızı info@media4democracy.org adresine iletebilirsiniz.