Genç Gazeteciler için Eğitim Kampı Başvuruları Başladı!

Gazeteciler Cemiyeti'nin, Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı ile sürdürdüğü iş birliği çerçevesinde, genç gazetecilere yönelik gerçekleştireceği Eğitim Kampı başlıyor.

Ankara Gölbaşı’ndaki Bizim Çatı Otel’de 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Eğitim Kampı’na, Türkiye ve Batı Balkanlar’dan 35 yaşını doldurmamış gazeteciler başvurabilecek. 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle başlayan başvuru süreci, 30 Nisan 2024’te sona erecek. Başvurular arasından 10 gazeteci belirlenecek.

Deneyimli gazeteciler ve uzmanların görev alacağı 5 günlük eğitim kampı, araştırmacı gazeteciliğin temelleri, etik ve uygulama esasları üzerine temellenecek. Kamp süresince, veri gazeteciliği ve yeni teknolojilerin araştırmacı gazetecilikte kullanımına yönelik teorik dersler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Eğitim dili, Türkçe olacak. Batı Balkanlar’dan katılım sağlayacak gazeteciler için eğitim, zoom üzerinden gerçekleştirilecek. Söz konusu katılımcılar için Zoom üzerinden çeviri imkanı sunulacak.

Eğitim kampını tamamlayan gazeteciler, 3 haberden oluşan mikro projelerini uygulamaya hak kazanacak. Mikro projeler, en fazla 3 ay içinde tamamlanarak, teslim edilecek.
Mikro projeler için katılımcı başına 1.000 €’ya (bin avro) kadar ayni destek sağlanacak.

Katılım Koşulları

  • Türkiye veya Batı Balkanlar’dan katılıyor olmak
  • 35 yaşını doldurmamış olmak
  • Gazetecilik/ İletişim bölümü mezunu olmak (öncelikli grup) ya da fiilen en az iki yıl gazetecilik yapmış olmak (öncelikli grup)
  • Serbest çalışan gazeteci olmak
  • Herhangi bir kuruluşta çalışan gazeteci olmak. Kadın başvuru sahiplerine öncelik verilecek.

Başvuru yapabilmek için temel kriterleri sağlamak, ön koşul olacak.
Başvuru sahipleri formu doldurduktan sonra, başvuru formunda yer alan kısımlara güncel öz geçmişlerini ve niyet mektuplarını yükleyecek.
Ayrıca 3 haberden oluşacak mikro-proje desteği için 4 orijinal haber fikrini belirtmeleri gerekecek. Katılımcılar, bu çerçevede hazırlayacakları 3 haber içeriğinin hangi platformlarda yayınlanmasını öngördüklerini de başvuru formunda belirtmekle yükümlü olacak.

Sorularınız için info@gc-tr.org adresine yazabilirsiniz.

Başvuru rehberi için tıklayınız.

Başvuru Formu (TR) için tıklayınız.