Genç Gazeteciler için Eğitim Kampı Başvuruları Başladı

03 Ağustos 2023
Gazeteciler Cemiyeti, Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı ile sürdürdüğü iş birliği çerçevesinde, 10 genç gazeteciye 'araştırmacı gazetecilik eğitim' kampı düzenliyor.

Genç gazetecilere, mesleki eğitim yanında orijinal haber içeriği üretimi konusunda fırsat oluşturmak için Hülya Eraslan ve İbrahim Gündüz’ün eğitmenliğinde düzenlenecek olan eğitim kampı 10 genç gazeteci ile 5 gün boyunca İzmir, Sığacık Maya Bistro Otel’de gerçekleştirilecek ve bu eğitim sonrasında katılımcıların sunacakları projelerle ilgili olarak kendilerine azami 1000 €’ya (bin avro) kadar hibe katkısı verilecek.

Eğitim kampı başvuruları 2 Ağustos 2023 tarihinde açılıp, 18 Ağustos 2023 tarihine kadar sürecek. Eğitime katılmaya hak kazanan ve dolayısıyla mikro projeler için destek alabilecek başvuru sahibinin aşağıdaki koşulları sağlaması gerekmekte:

  • Türkiye veya Batı Balkanlar’dan katılıyor olmak
  • 45 yaşını doldurmamış olmak
  • Gazetecilik/ İletişim bölümü mezunu olmak (öncelikli grup) ya da fiilen en az iki yıl gazetecilik yapmış olmak (öncelikli grup)
  • Serbest çalışan gazeteci olmak
  • Herhangi bir kuruluşta çalışan gazeteci olmak
  • Kadın başvuru sahiplerine öncelik verilecektir.

Başvuru yapabilmek için temel kriterleri sağlamış olmak ön koşul olacak. Başvuru sahiplerinin formu doldurduktan sonra, başvuru formunda yer alan kısımlara güncel öz geçmişlerini ve niyet mektuplarını yüklemeleri gerekmekte. Bunun yanı sıra başvuru sahipleri mikro-proje desteği almayı hedefledikleri üç orijinal haber fikrini ve bu haberlerin nerede yayınlanmasını öngördüklerini belirtmekle yükümlüler.

Sorularınız için info@gc-tr.org adresine yazabilirsiniz.

Başvuru rehberi için tıklayınız.

Başvuru formu için ise buraya tıklayınız.