Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Eğitimi

Gazeteciler Cemiyeti, genç gazetecilere yönelik Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet alanında çevrim içi eğitim ve atölye çalışmaları düzenliyor. Son başvuru tarihi 21 Aralık 2021.

Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ve Norveç Büyükelçiliği tarafından finanse edilen “İnsan Hakları ve Bağımsız Medya Projesi” kapsamında, genç gazetecilere yönelik Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet alanında çevrim içi eğitim ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Eğitime katılmaya hak kazanan genç gazetecilere, kadın hakları haberciliği alanında yaptıkları haberler için telif desteği verilecek.  Çevrim içi eğitim videoları, avukat ve kadın hakları savunucusu Gökçeçiek Ayata tarafından hazırlandı. Proje kapsamında verilecek iki bölümlük çevrimiçi atölye çalışmasını ise gazeteci Özlem Akarsu Çelik yürütecek. Eğitim programı; gazetecilerin kadın hakları ve toplumsal cinsiyet haberciliği konusunda bilgi sahibi olmalarını hedefliyor. Eğitim programına 30 genç gazeteci seçilecek.

Programın İşleyişi

Eğitim programına kabul edilen genç gazetecilerden, Gazeteciler Cemiyeti uzaktan eğitim portalında (egitim.gc-tr.org) yer alan çevrim içi İnsan Hakları Haberciliği eğitim modülündeki videoları izlemeleri ve atölye çalışmasına katılmaları bekleniyor. Eğitimlere katılarak haber yapan genç gazetecilerin haberleri Proje Editörünün de katkısıyla, İnsan Hakları ve Bağımsız Medya Projesi web sitesi ile Gazeteciler Cemiyeti’nin haber platformu olan 9.Köy web sitesinde yayınlanacak. Telif desteği alabilmek için eğitim videolarını izlemiş ve atölyeye katılmış olma şartı vardır.

Başvuru Sahibi Kriterleri
  • Fiil ehliyetine sahip,
  •  35 yaşından küçük,
  • Daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş (mesleki tecrübesi olmayan kişiler için İletişim Fakültesi mezunu olma şartı aranmaktadır) ve başvuru yaptığı sırada bir medya kuruluşunda süreli veya süresiz sözleşmesi olmayan, serbest çalışan gazeteciler,
  • Türkiye’de ikamet eden gerçek kişiler başvuru yapabilir.
Başvuru

Programa buradan başvurabilirsiniz.

Detaylı bilgiye basvuru@gc-tr.org e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Ön Görülen Eğitim Takvimi
Son Başvuru Tarihi 21 Aralık 2021
Saat 20:00
Katılımcılar Ve Proje Ekibi ile Zoom Toplantısı 24 Aralık 2021  Cuma
Eğitim Videolarının Tamamlanması & Ön Başvuru Formlarının İletilmesi İçin Son Tarih 3 Ocak 2022 Pazartesi
Özlem Akarsu Çelik İle Canlı Zoom Oturumu & Atölye: 17 & 18 Ocak 2022(saat duyurulacak)