Tarsus’ta Ortak Akıl ve Sağduyulu Yerel Yönetim Anlayışı…

Sivil Mikrofon’a konuk olan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘Tarsus’ta sağduyu ve ortak akıl kazanacak” şiarıyla şehri bir kişinin değil halkın kararıyla yönetmeyi amaçladığını dile getirdi.

Sivil Mikrofon’da Emine Uçak Erdoğan’ın sorularını cevaplandırırken, pandemi dönemi olmak üzere yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, vatandaşların süreci sağlıklı olarak geçirebilmesi için, sağlıktan sosyal hizmetlere kadar geniş çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

“Betona değil insana yatırım yapacağız” sloganıyla seçime girdiklerini hatırlatan Bozdoğan, “Tarsus on bin yıllık bir kent. Burası bir açık hava müzesi. Bu tarihi kentin silüetini bozduğumuzda elimizdekini kaybederiz. Çok katlı binalardan söz edildiğinde bunlara karşı çıktık. Şehrin kuzeyine doğru yüksek katlı yapılaşmalar olabilir ancak kent merkezinin yapısının korunması, eski evlerin restorasyonu, tarihi eserlerin korunmasıyla Tarsus’un birikimini hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündemine taşımak istiyoruz. Bu kadar tarihi bir kentte ranta teslim olduğunuzda kaybeden sadece Tarsus olmaz bütün Türkiye olur.” dedi. Bozdoğan, Tarsus’un UNESCO’nun kalıcı tarihi miras listesine girmesi için çalışmalar yaptıklarını da kaydetti.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan“Yolda Yürürken Heyecan Duyuyorum”

Tarsus’ta yürürken heyecan duyduğunu belirten Bozdoğan, “Ayaklarımızın altında büyük bir tarih var. Böyle bir kentin değerini bilmemiz lazım” diye konuştu. 33 yıl hekimlik yaptığı kentte belediye başkanı olmasıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Bozdoğan, “Bu insanlar gönül bağım var. Halkı çok iyi tanıyorum. Başkan olunca ilk olarak şunu söyledim. ‘Artık rozetim yok, siyaset yok. Halk siyasetin üzerinde ben de halkımın yanındayım.’ Hekimlik yıllarımın avantajı halkın durumunu, ihtiyaçlarını, hayallerini bilmem oldu. 33 yıl süren hizmetimi belediye başkanlığıyla daha geniş bir çıtaya çıkarmaya şansım oldu. Bu yüzden mutluyum.” şeklinde konuştu.