“Farklı Olanlarla İlişki Kurmayı Eziklik Gibi Algılamayan Bir Anlayışa İhtiyaç Var”

Sivil Mikrofon'a konuk olan sosyolog yazar Besim Dellaloğlu, toplumsal kutuplaşmanın giderilmesi için hem bireysel hem de toplumsal düzeyde ikna üzerinden bir kamu genişlemesi yaşanması gerektiğini belirterek, "Tek bir seçeneğin, bir ideolojinin tek başına buradan ülkeyi güzel günlere getirmesi olası değil. Çevreyi daha çok kollayan, uzlaşmacı, farklı olanlarla iletişim kurmayı eziklik gibi görmeyen bir anlayışa ihtiyaç var" dedi.
Besim DellaloğluEmine Uçak Erdoğan’ın hazırlayıp sunduğu Sivil Mikrofon’da Besim Dellaloğlu ile pandemi sürecinin sosyolojik yönleri ve toplumsal kutuplaşma konuşuldu. Pandeminin küresel olduğunu ve buna küresel bir bilinçle karşı durulması gerektiğini kaydeden Dellaloğlu, birçok ülkede kamunun sosyal harcamalarının arttığını, pandemiye karşı dezavantajı kesimlerin desteklendiğini hatırlattı.
Türkiye’de ideolojik, kültürel, yaşama biçimsel, teolojik alanlarda kutuplaşmanın alt yapısının tarihsel olarak hep var olduğunu belirten Dellaloğlu, iktidarın bunun siyasi rant getirici olduğunu keşfetmesinin, kutuplaşmanın siyasi geri dönüş sağladığı farkındalığının yeni olduğunu vurguladı. Mevcut durumda kutuplaşmanın önlenmesi ve siyasi parti tabanlarının birbirini düşman görmemesi için kolektif bir iktidar dönemine ihtiyaç olduğunu dile getiren Dellaloğlu, “Tek bir seçeneğin, tek bir ideolojinin tek başına ülkeyi güzel günlere götürmesi olası değil. Çevreyi daha çok kollayan, uzlaşmacı, farklı olanlarla iletişim kurmayı eziklik gibi görmeyen bir anlayışa ihtiyaç var” dedi.