Fongogo, Covid-19’dan Etkilenen İşletmelere Destek Olacak

03 Nisan 2020
Covid-19 krizinden etkilenen işletmelere destek olacağını açıklayan Fongogo, oluşabilecek sorunlara çözüm fikirleri veya projeleri bir araya getiren Coronathon ve Hackathon etkinliklerinin paydaşı oldu.

Coronathon, 80 girişimcinin bir araya gelerek Covid-19 salgınının yarattığı sorunlara sosyal ve lojistik anlamda yenilikçi çözümler üretmek üzere düzenlediği bir hackathon olarak açıklanabilir. Fongogo, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin 48 saat gibi kısa bir sürede organize olarak koronavirüs salgınına karşı farklı alanlarda fikirler geliştirilmesi amacıyla organize ettikleri Coronathon Türkiye Hackathonunun paydaşları arasında yerini aldı.

hackhatonFongogo kurucu ortaklarından Ali Çebi proje sahiplerine mentorluk yapma ve 60 proje sahibine ‘Basarili bir kitlesel fonlama projesi nasıl yürütülür?’ temalı webinar verme gorevini üstlendi. “Çözümün Bir Parçası Ol” sloganı ile yola çıkan Coronathon Türkiye, koronavirüs salgınının yarattığı sosyal, lojistik ve altyapısal sorunlara, yenilikçi fikirler ile çözüm önerisi sunan girişimcileri bulmak üzere örneği çok nadir görülen bir şekilde birçok değerli paydaşı da bir araya getirdi.

Toplum olarak koronavirüs krizinin getirdiği zorluklara çözümler geliştirilmesini nasıl teşvik edebiliriz sorusuyla yola çıkılan hackathon atölye ve imece işbirliğiyle başlatıldı. Kriz anı ve sonrası için teknolojik çözümler sunuldu. Fongogo, sağlık ve acil durum, sosyal ve psikolojik durum, eğitim ve öğrenme, ekonomi ve öğrenme gibi kriz döneminde faydasal çözümlerle sorunlara çözüm üretebilecek fikir ve projelere yer veren ve hayata hızlı bir şekilde geçirmeyi planlanan hackathonun da paydaşı oldu.

İşletmeleri kampanyalarını oluşturarak, destekçileri ise açılan kampanyalara destek olmaya davet eden Fongogo, herkesi bu hareketin bir parçası olmaya çağırıyor.