Leyli Sanat Platformu Desteklerinizi Bekliyor!

2018 yılından bu yana bireylerin duygu ve düşüncelerini kültür/sanat aracılığıyla kitlelere aktarmasına fırsat ve alan yaratan Leyli Sanat Platformu, etki alanını genişletmek, tüzel kişiliğe sahip olmak ve gerçekleştirdiği etkinlikleri çeşitlendirmek amacıyla dernek olma hazırlıkları kapsamında desteklerinizi bekliyor.

Leyli Sanat Platformu tarafından hazırlanan aşağıdaki metinde, neden destek ihtiyacı talep ettikleri ve vereceğiniz desteklerin hangi konularda değerlendirileceği anlatılıyor:

Kurulduğu günden beri “Gelin, birlikte üretelim!” mottosuyla hareket eden platform, etki alanını genişletmek, tüzel kişiliğe sahip olmak ve gerçekleştirdiği etkinlikleri çeşitlendirmek amacıyla dernek olma hazırlığında.

Neden desteğinize ihtiyaç var?

Leyli, “kalıcı, yatılı ve karanlık” anlamlarına geliyor. Bir sanat platformu olarak bu ismi sahiplenmelerinin temel sebebi, sanatla uğraşan kişilerin kendini en verimli hissettiği saatlerin gece saatleri olduğuna inanmaları. Film izleyip kitap okunan, bir şeyler karalayıp müzik dinlenen en güzel saatler gecenin sessizliğinde geçiyor. En yaratıcı, en verimli, en duygulu anlar gece yaşanıyor. İşte bu yüzden “leyli” ekip için biçilmiş kaftan.

Öğrenci ağırlıklı bir kitle tarafından oluşturulan platform, tüm masraflarını kendi arasında toplayabildiği bağışlarla giderebiliyor. Bu da çoğu zaman yeterli gelmiyor. Ve tüzel kişiliği olmayan bir sivil toplum örgütü olduklarından ötürü ister istemez birçok hibeli/fonlanan projeye başvuru sürecinden de mahrum oluyorlar. Buna çözüm olarak platformun dernekleşmesini ve küçük de olsa bir ofise sahip olmayı diliyorlar.

Derneği İstanbul’un güzel ilçelerinden birinde, Kadıköy’de kurmayı planlıyorlar. Leyli Sanat Derneği ismini alacak olan yeni oluşumun ofisinde, kültür ve sanat ile ilgili eğitim, atölye, seminer, sergi ve etkinliklere yer verecek ve yaşayan bir sanat alanı olarak anılmasını sağlayacaklar.

Destekleriniz nasıl değerlendirilecek?

Sizlerin desteğiyle toplanan fon;

– Kira ve depozito giderleri

– Fatura abonelikleri

– Dernekleşme masrafları

– Dernek web site tasarım bedeli

– Demirbaş ihtiyaçları (masa, sandalye, projeksiyon vb.)

– Ofis dekorasyon araç-gereçleri gibi kalemlere harcanacak. Tüm bu süreç, sizlerin de şahitliğiyle şeffaf olarak yönetilecek, sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşılacaktır.

Bağışta bulunmak için tıklayınız.