Osman Kavala: ‘Çok Daha Mantıksız ve Artniyetli Bir Karar’

Gezi Davası'dan beraat ettikten sonra 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğu suçlamasıyla tutuklanan Anadolu Kültür'ün kurucusu Osman Kavala, yaptığı yazılı açıklamada, yeniden tutuklanmasını Gezi Protestolarını planladığı ve organize ettiği iddiasından çok daha mantıksız ve yoğun bir art niyetle karşıladığını belirtti.

Açıklamasına ‘Tutukluğumun sürmesi ciddi bir hak ihlali olduysa da İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararları olumlu yönde bir adımdır.’ diye başlayan Kavala, Gezi Davası’ndaki temelsiz kurgunun, hukuksuzlukların, tutuklama uygulamasının, yargıdaki sorunların anlaşılmasına katkıda bulunacağını ve böylelikle onarıcı bir etki sağlayacağını ümit ettiğini dile getirdi.

Kavala’nın iki buçuk yıl önce kendisine yöneltilen suçlamanın tek dayanağı olan Henri Barkey ile yoğun irtibatı olduğu iddiası emniyetten gelen iletişim kayıtlarıyla uzun zaman önce çürütülmüştü. Buna rağmen tutukluluğu sonlandırılmayan Kavala, 18 Şubat’taki davada verilen beraat kararının ardından 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddiasıyla yeniden tutuklanmasını Gezi Protestolarını planladığı ve organize ettiği iddiasından çok daha mantıksız ve yoğun bir artniyetle karşıladığını belirtti.

Kavala açıklamasını, maruz kaldığı bu yeni hukuksuzluğun uzun sürmeyeceğini, yargıya verdiği zararın kalıcı olmayacağı konusunda ümitli olduğuyla noktalandırdı.

Etiketler