Hayata Destek’ten Multeci Koruma Alanında Uluslararası İyi Uygulamalar Konferansı

Hayata Destek, dünyanın farklı coğrafyalarında mültecilere yönelik koruma çalışmalarından derlenen iyi uygulama örneklerini uluslararası bir konferansta paylaşmaya çağırıyor.

24-25-26 Eylül 2019’da Ankara’da düzenlenecek konferansta panelist olarak kurumunun iyi uygulamalarını paylaşmayı dileyenlerin, 3 Haziran 2019 tarihine kadar başvuru formunu doldurmaları gerekmekte.

Panelistlerin seyahat ve konaklama masrafları organizasyon tarafından karşılanacaktır.

Dünya genelinde bugün 200 milyon insanın yaşamını sürdürebilmek için insani yardıma ihtiyaç duyduğu biliniyor. Uluslararası alanda insani yardım çalışmalarının başlıca odak noktası ise Suriye Savaşı’nın başından bu yana mülteciler. Son üç yıldır dünyadaki en kalabalık mülteci nüfusu ağırlayan Türkiye de bu süreçte birçok deneyime sahne oldu. Bugün ihtiyaca cevap veren geniş ölçekli çalışmaların büyük oranda koruma alanında sürdüğü gözleniyor.

Koruma çalışmaları dünya genelinde felaket veya silahlı çatışmalardan etkilenen insanların güvenliği, onuru ve haklarına saygı gösteren ve bu haklara erişimini sağlayan faaliyetlerin bütününü ifade ediyor. İnsani yardım ve mülteci çalışmalarında sürdürülebilir, kalıcı bir olumlu etki yaratabilmek için kuşkusuz en iyi rehber ise şimdiye dek dünyanın farklı coğrafyalarında, farklı kültürlere temas ederek ve farklı güçlüklere göğüs gererek hayata geçirilmiş projelerde edinilen tecrübeler.

2012 yılından bu yana Türkiye’de mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişimleri için insani yardım çalışmaları yürüten Hayata Destek Derneği, işte bu tecrübelerin paylaşılabilmesi için ilgili tüm paydaşları bir araya gelmeye davet ediyor.

Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları (ECHO) ve Diakonie Katastrophenhilfe (DKH) desteğiyle düzenlenecek Mülteci Koruma Alanında İyi Uygulamalar: Karşılaş, Paylaş, İham Ver başlıklı konferans 24-25-26 Eylül tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. Dünyanın dört bir yanından katılımcıların katkı sunacağı konferansta üç tematik başlık yer alacak: Temel hak ve hizmetlere erişim, çocuk koruma ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet.

Konferansa panelist olarak başvuru yapmak ya da detaylı bilgiye ulaşmak için www.good-practices.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İletişim için; Fatih Kıyman, Hayata Destek İletişim Uzmanı / conference@hayatadestek.org / +90 543 772 87 66