Deprem Bölgesinde Çalışan Yerel Örgütler için Mikrohibe Programı Başvuruları Bekliyor

Türkiye Yerel STK İnsani Forumu (TİF) ve Hayata Destek’in iş birliğinde başlayan mikro hibe programı başvuruları bekliyor. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da deprem odaklı çalışmalar yürüten yerel örgütlerin başvurabileceği programa son başvuru tarihi 1 Mart 2024.

Uluslararası Yardımlar için Koreli STK’lar Konseyi’nin (KCOC) finanse ettiği, Türkiye Yerel STK İnsani Forumu (TİF) ve Hayata Destek iş birliğinde yürütülecek mikro hibe programı, deprem odağında çalışan yerel örgütlerin teknik kapasitelerini desteklemeyi ve yerel örgütlerin koordinasyona dâhil olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Mikro hibe programıyla, TİF’in il bazında temsilciliklerinin bulunduğu Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde faaliyet gösteren yerel örgütlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Mikro hibe programının öncelikli olarak 3 hedefi var;

  • Deprem bölgesinde faaliyet gösteren yerel sivil toplum örgütlerin birbirleriyle ilişkilerini güçlendirmek,
  • Deprem odaklı çalışan yerel sivil toplum örgütlerinin ağlar ve koordinasyon mekanizmaları kurmasına veya kurulan mekanizmaların güçlenmesine destek vermek,
  • Deprem odağında çalışan yerel sivil toplum örgütlerinin kaynaklara erişim ve koordinasyona katılımı için ihtiyaç duyduğu kapasite geliştirme ve teknik desteklere erişimini desteklemek.

Mikro hibe programı kapsamında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da en az ikişer adet olmak üzere 8 ile 10 arasında proje fikrine destek olunacaktır.

Son başvuru tarihi: 1 Mart 2024 saat 23:59.

Başvuru İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Programa başvurmak için çevrim içi olarak ön başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Ön başvuru formunda proje fikrinizi ve başvurucu ekibi tanıtmanız beklenmektedir. Mikro hibe programı ekibi, başvurunuza dönüş yaparak başvuru formunu ve bütçe şablonunu paylaşacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın.