GÜNÜN BİLGİSİ: Cafe Sheroes Hangout

10 Ağustos 2018
Kadın kahramanlar anlamına gelen Sheroes, Hindistan’da asit saldırısına uğrayan kadınlar için harika bir dayanışma örneği.

Sheroes (she + heroes, kadın+kahramanlar) adlı kafe, sadece hizmetleriyle değil, asit saldırısından sonra hayatta kalan güçlü kadın çalışanlarıyla dikkat çekiyor.

Hindistan’da asit saldırısına uğrayan kadınların çalıştıkları, dayanışma içinde oldukları ve güçlendikleri bir kafe burası.

Genellikle bir erkek ilişkide terk edildiğinde veya evlilik teklifi geri çevrildiğinde, söz konusu kadını ‘hasarlı’ hale getirmek için asit kullanması hiç de az yaşanan bir şey değil Hindistan’da. Bu saldırı verdiği psikolojik ve fiziksel hasar sonucu, hayatta kalan kişinin utanç duyması nedeniyle kişinin sosyal hayattan soyutlanmasıyla sonuçlanıyor. Normal hayatlarına devam etmeye çalışanlar bile iş bulmada zorlanıyorlar. Neyse ki, Taç Mahal yakınlarında Agra’da bulunan Sheroes kafe bir yandan asit saldırısına uğramış kadınlara dikkat çekerken, diğer yandan da bu kadınların tatmin edici bir hayat yaşamasına yardımcı oluyor.

Kaynak: Ekmek ve Gül