“Kadınlar için her saatte, her koşulda güvenli ulaşım”

4 Ocak 2017’de Ankara’da bir kadın bindiği otobüsün şoförü tarafından tecavüze uğraması ve ölümle tehdit edilmesi üzerine Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi kadınlar için güvenli ulaşım imza kampanyası başlattı. Toplu taşımada tecavüze karşı toplu dilekçe! Kadınlar için her saatte her koşulda güvenli ulaşım talebiyle sen de bir dilekçe doldur! 4 Ocak 2017’de Ankara’da bir kadın […]

4 Ocak 2017’de Ankara’da bir kadın bindiği otobüsün şoförü tarafından tecavüze uğraması ve ölümle tehdit edilmesi üzerine Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi kadınlar için güvenli ulaşım imza kampanyası başlattı.

Toplu taşımada tecavüze karşı toplu dilekçe!

Kadınlar için her saatte her koşulda güvenli ulaşım talebiyle sen de bir dilekçe doldur!

4 Ocak 2017’de Ankara’da bir kadın bindiği otobüsün şoförü tarafından tecavüze uğradı ve ölümle tehdit edildi. Özgecan’dan bu yana toplu taşıma araçlarında  gerçekleşen taciz ve tecavüz haberlerine sistematik olarak maruz kalıyoruz. Gündelik hayatımızı kuşatmış olan erkek şiddetine karşı, sistemde bulduğumuz her delikten girmek ve bu delikleri zorlayarak genişletmek zorundayız. 

Bir dilekçe ne işe yarayacak deme. 

Kadın dayanışması var, umutsuzluk yok!

#KadınlarGüvenliUlaşımİstiyor

Dilekçe için yapmanız gereken: https://www.bimer.gov.tr adresine girdiğinizde sayfanın sağında BAŞVURU YAP bölümünü göreceksiniz. Karşınıza çıkan formda gerekli olan bilgileri girdiğinizde girdiğinizde cep telefonunuza bir onay kodu gelecek. Onay kodu ile giriş yaptığınız sayfada size hangi işlemi yapmak istediğinizi soracak. Bu seçeneklerden ŞİKAYET’i tıklamanız gerekiyor.  Bundan sonra tek yapmanız gereken şey e-posta adresinizi girip İLERİ butonunu tıklamak ve çıkan alana şikayetinizi yazmak.

NOT: Yollamış olduğumuz bir şikayetin metni kopyala-yapıştır yapmak isteyenler aşağıdaki metinden yararlanabilir.

“04.01.2017 günü Etimesgut’ta bir kadın bindiği otobüsün şöförü tarafından tecavüze uğradı ve şikayetçi olması halinde öldürülmekle tehdit edildi. Benzer bir olay 15 Ağustos 2015’te İstanbul Eyüp’te yaşanmıştı ve bir minibüs şöförü 16 yaşında bir kıza tecavüz ettiğini itiraf etmişti. Yine 2015’te Özgecan Aslan bindiği minibüsün şöförü tarafından kaçırılmış, tecavüz edildikten sonra vahşice katledilmişti. Ben bir yüksek lisans öğrencisi ve çalışan bir kadın olarak sıklıkla toplu taşıma araçlarını kullanıyorum ve bu yaşananlardan sonra kendimi güvende hissetmiyorum. Toplu taşımada yaşanan taciz ve tecavüzler önlenemez değildir. Kadınların toplu taşıma araçlarında ve sokaklarda, her saatte ve her koşulda kendilerini güvende hissetmeleri için gerekli adımların atılmasını talep ediyorum. Toplu taşımalarda GPS sisteminin doğru ve yaygın bir şekilde kullanılmasını, belirlenen rotadan çıkan araçlara anında müdahale ederek güvenlik birimlerinin oraya yönlendirilmesini, şoför ve muavinlerle ilgili şikayet yollarının yaygınlaştırılmasını, rahatsız edilen kadınların nereye nasıl şikayette bulunması gerektiğini bilmeleri için kamu spotlarının hazırlanmasını, yapılan şikayetlerin ciddiye alınarak gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyorum. Bu konuda sorumluluğu olan tüm yetkilileri kadınların güvenliği için somut adımlar atmaya çağırıyorum.”

Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi hakkında detaylı bilgi için facebook.com/KadinaSiddeteKarsiMuslumanlar