Avrupa Konseyi Politik Karar Alma Süreçlerine Sivil Katılım Rehberi TÜSEV Çevirisi Yayımlandı

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 47 üye ülke tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde kabul edilen “Guidelines for civil participation in political decision making” belgesinin (Politik Karar Alma Süreçlerine Sivil Katılım Rehberi), TÜSEV tarafından hazırlanan gayrıresmî çevirisi yayımlandı. Temel hedefi, sivil toplum kuruluşlarının ve daha geniş kapsamda sivil toplumun politik karar alma […]

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 47 üye ülke tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde kabul edilen “Guidelines for civil participation in political decision making” belgesinin (Politik Karar Alma Süreçlerine Sivil Katılım Rehberi), TÜSEV tarafından hazırlanan gayrıresmî çevirisi yayımlandı. Temel hedefi, sivil toplum kuruluşlarının ve daha geniş kapsamda sivil toplumun politik karar alma süreçlerine katılımının güçlendirilmesi olan rehber, bu hedef doğrultusunda Avrupa Konseyi üye ülkelerini yönlendirmek için temel ilkeleri ortaya koyuyor. Rehber ayrıca, sivil toplum ile kamu otoriteleri arasındaki diyalog, istişare ve işbirliğinin sağlanması için her seviyede sürdürülebilir mekanizmaları teşvik edecek uygulamaları ortaya koyuyor.

Avrupa Konseyi Politik Karar Alma Süreçlerine Sivil Katılım Rehberi, Avrupa Konseyi’nin 2007 yılında kabul ettiği  Avrupa’daki Sivil Toplum Örgütlerinin Hukuki Statüsüne İlişkin Tavsiyesi  ile 2009 yılında geliştirilen Karar Alma Sürecindeki Sivil Katılım Davranış İlkeleri gibi diğer mevcut metinler ile birlikte devletlerin ve sivil toplumun demokrasiyi güçlendirmek için birlikte çalışması için önemli bir altyapı sunuyor.

Rehberin TÜSEV tarafından hazırlanan Türkçe gayrıresmî çevirisine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Raporun İngilizce yayımlanan aslını incelemek için tıklayınız.

Avrupa Konseyi Politik Karar Alma Süreçlerine Sivil Katılım Rehberi Çevirisi

Kaynak: TÜSEV