Demokrasi için Dünya Forumu 2023 Başvuruları Açıldı

05 Nisan 2023
Avrupa Konseyi'nin 11'ncisi düzenleyeceği Dünya Demokrasi Forumu bu yıl "Demokrasi, barışı getirebilir mi?" sorusu odağında ve 6-8 Kasım 2023 tarihleri arasında Fransa'nın Strasbourg kentinde gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek olan forumda, dünya barışının karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelmek için yeni fikirler üretilecek. Farklı ülkelerden politikacıların, kamu ve özel yetkililerinin, uluslararası kuruluşların ve sivil toplumun katılacağı Dünya Demokrasi Forumu aynı zamanda uzmanları ve akademisyenleri de bir araya getirecek.

Forum kapsamında dünyanın her yerinden yenilikçi girişimler demokrasiyi geliştirmeyi ve sürdürülebilir barışa katkıda bulunmayı amaçlayan çağrılarını duyurmaya davet edilirken, Dünya Demokrasi Forumu’na kamu veya özel kuruluşlar başvuru yapabilecek.

Forumda sunulmak üzere seçilen girişimler için sunum yapan bir kişi ise Dünya Forumu’na katılmak üzere Strasbourg’a davet edilecek. Davet edilen kişilerin gerekli durumlarda seyahat ve konaklama masrafları ise Avrupa Konseyi tarafından karşılanacak.

Başvuru için son tarih: 15 Haziran 2023 

Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.