“Arkadaşlarımız tehdit değil, hepimizin güvenliğinin garantisidir”

İnsan hakları savunucularının korunması programı kapsamında toplantılar yapmak üzere Büyükada’da bir araya gelen savunucuların  5 Temmuz’da gözaltına alınması nedeniyle Kadın Adayları Destekleme Derneği Ankara Şubesi (Ka.Der Ankara) bir açıklama yayınladı. Ka.Der Ankara açıklamasında, savuncuların nerede, ne durumda olduklarının uzun saatler boyunca en yakınları tarafından dahi bilinemediğini ve  gözaltına alınan savunucuların eşyalarına el konulduğunu hatırlattı. Ka.Der […]

İnsan hakları savunucularının korunması programı kapsamında toplantılar yapmak üzere Büyükada’da bir araya gelen savunucuların  5 Temmuz’da gözaltına alınması nedeniyle Kadın Adayları Destekleme Derneği Ankara Şubesi (Ka.Der Ankara) bir açıklama yayınladı. Ka.Der Ankara açıklamasında, savuncuların nerede, ne durumda olduklarının uzun saatler boyunca en yakınları tarafından dahi bilinemediğini ve  gözaltına alınan savunucuların eşyalarına el konulduğunu hatırlattı. Ka.Der Ankara, İlknur Üstün’ün el koyulan defterinde kadınların umudunun, cesaretinin ve dayanışmasının görüleceğinin altını çiziyor.  Ka.Der’in açıklaması şöyle:

“İlknur Üstün’le yanyana mücadele etmekten onur duyuyoruz”

Canımız, İlknur.. Her ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olan Nalan ve hak mücadelesinde yolumuzun kesiştiği dostlarımız OHAL hukukunu bile aratacak biçimde gözaltına alındılar. Nerede, ne durumda oldukları uzun saatler boyunca en yakınları tarafından dahi bilinemedi. Eşyalarına el konuldu.

El konulanlar arasında öyle bir şey, çok kıymetli: İlknur’un defteri… Onu yakından tanıyan herkes iyi bilir, sağlık sorunlarını hiçe sayıp yetişmeye çalıştığı onca şeyi o güzel el yazısıyla defterine özenle not eder.

“İlknur’un hayatı ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyle geçmiştir.  Bu sebeple defterinde, onunla birlikte düşünülemeyecek bu asılsız suçlamalara dair hiçbir şey bulunamaz.

O defterde göreceğiniz tek şey, kadınların ayrımcılığa ve şiddete karşı nasıl direndiğidir.

O defterde, gelecekten umudun hızla tükenmekte olduğu bir ülkede hâlâ hak hukuk diye mücadele eden inatçı bir kadın görürsünüz.

Evinde, mahallesinde, iş yerinde, belediyesinde, siyasi partisinde, sendikasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “ben varım, buradayım” diyen, erkek egemen siyasete karşı sözü olan kadınlarla yol arkadaşlığı yapmış bir feminist görürsünüz.

Örgütlü, örgütsüz, genç, farklı siyasi partilere üye, milletin vekili olmuş veya bugünkü iktidar partisinin kurduğu hükümetlerde bakanlık yapmış kadınların bilgi ve tecrübesinden yararlandığı, enerjisi tükenmez bir aktivist görürsünüz.

Türkiye’nin her köşesinde binlerce kadınla gönül bağı kurmuş güzel bir insan görürsünüz.

Onca koşturmaca arasında herkesin derdine yetişmeye çalışan, sevinçleri katmerlendiren bir dost görürsünüz.

O defterde kadınların umudunu, cesaretini ve dayanışmasını görürsünüz.

Şiddetsiz bir dünya için mücadele eden arkadaşlarımız tehdit değil, hepimizin güvenliğinin garantisidir.

İlknur’u, Nalan’ı ve gözaltındaki diğer hak savunucusu arkadaşlarımızı en kısa sürede aramızda görmek istiyoruz.

İlknur’un kurucularından biri ama daha da önemlisi gerçek mânâda emektarı olduğu Ka.Der Ankara’da bu mücadeleyi onunla sürdürdüğümüz için asıl biz onur duyuyoruz.”

KA.DER Ankara

#HakSavunucularinaDokunma
#FreeRightsDefenders

Kaynak