Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı: Kadınlar olarak referandum sürecinde biz kazandık

Dün yapılan referandumun sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Canan Güllü “Kadınlar olarak bu süreçte biz kazandık” dedi. Ekmek ve Gül sitesinin yaptığı habere göre Canan Güllü sözlerinin sebebini şöyle açıkladı; “Tüm yasaklamalara ve engellemelere rağmen kadınların söylemlerini çekinmeden dile getirmeleri ve ortak hareket edebilme başarısı.” “Nedenleriyle, birliktelikleriyle, etnik mezhepsel kimliklerini bir kenara bırakarak yan yana […]

Dün yapılan referandumun sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Canan Güllü “Kadınlar olarak bu süreçte biz kazandık” dedi.

Ekmek ve Gül sitesinin yaptığı habere göre Canan Güllü sözlerinin sebebini şöyle açıkladı; “Tüm yasaklamalara ve engellemelere rağmen kadınların söylemlerini çekinmeden dile getirmeleri ve ortak hareket edebilme başarısı.”

Kaynak: Ege Meclisi

“Nedenleriyle, birliktelikleriyle, etnik mezhepsel kimliklerini bir kenara bırakarak yan yana yürümeleriyle iyi bir mücadele vermişlerdi kadınlar. Tüm yasaklamalara, tüm engellemelere rağmen kadınların söylemlerini çekinmeden dile getirdiklerini, nedenlerinin sebeplerini de açıklayabildikleri bir zaman dilimiydi. Ben bu birlikteliğin aslında Türkiye’nin geleceği için iyi bir zemin oluşturduğunu düşünüyorum. Birlikte yol yürümek, sorunları tespit edebilmek laiklikle, cumhuriyete sahip çıkabilmenin göstergesiydi. Sorunları tartışabildiğimiz ama aynı zamanda tek payda altında da buluşarak ülke alanındaki geleceğe karşı duruşu göstermek de bizler için olumlu bir sonuçtu diye düşünüyorum.”

ÇÖZÜMDEN YANA OLAN KADINLAR SÖZÜNÜ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEK

“Biz artan şiddet, artan taciz, tecavüz, istismar nedeniyle ülkenin gündeminde aynı noktada uzmanlık alanlarımızla çalışmaya devam ederek vazgeçmeden yolumuzu sürdüreceğiz. Ama sadece yolumuza devam ettiğimiz sorunlar bu sorunlar değil. Ülke genelindeki pozitif enerjinin yansıması adına da gayret sarf edeceğiz. Bence bu çıkan sonuçla iktidar şapkasını önüne koyarak üç büyük kentte neden kaybettiği noktasında bir yaklaşım yapacaktır umut ediyorum. Her seçim dönemi söylene bir söz vardı ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ gibi. Oysaki yasalarla ilgili bir kurumsal kimlikten de açıkçası rahatsızlık duyduğumuz bir yanlışlık var. ‘Maçın ortasında kural değişmez’ diye bir cümlenin biz de tarafıyız. Maçın ortasında kural değişmiştir. Bu ülkenin şaibeli bir ortama gitmesi noktasında daha düzgün bir açıklama bekliyoruz. Ama biz kadınlar mücadelemizle haksızlığa karşı durmaya, söylemlerimiz de devam ettirerek umutsuzluğa kapılmadan yeni bir havaya ve hayata adım atacağız, attık. Daha çok sokakta, daha çok alanda, daha çok birlikte ve yan yana durarak ülke sorunları için çözüm üretme gücümüzün daha da fazlalaşmasını sağlamıştık. Biz her zamanki gibi çözümden ve üretimden yanayız kadınlar olarak, Türkiye’nin kurtarıcısı da kadınlardır.”