Dayanışmanın Sesleri Sivil Sesler Festivali’nde Buluşuyor

16 Kasım 2023
Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum örgütleri 17-18 Kasım'da İzmir'de Kültürpark'ta bir araya gelecek. Bu yıl 'Dayanışma Güçlendirir' temasıyla düzenlenecek olan Sivil Sesler Festivali’nin programı yayınlandı. İki gün sürecek olan festivalde tüm etkinlikler ücretsiz ve herkese açık düzenlenecek.

Bu yıl festival “Krizler Çağında Sivil Toplum ve Dayanışma” oturumuyla açılacak. Oturumda dayanışmanın nasıl güçlendirilebileceği, toplumsal tabanının nasıl genişletebileceği, coğrafi ve beşeri sınırların nasıl aşılabileceği, yeni ve yaratıcı dayanışma deneyimlerinin neler olabileceğini sorularına, kültür sanat, deprem dayanışması ve kadın örgütlenmelerinden temsilcilerin katılımıyla  yanıt aranacak.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan festivalde ana oturuma ek olarak farklı forumlarda da Şubat Depremleri’nden etkilenen kentlerde çalışma yürüten sivil toplum örgütleri afetle mücadelede kendi deneyimlerini paylaşacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun desteğiyle Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenecek olan festivalde 42 farklı kentten, 200’e yakın sivil toplum örgütü bir araya gelecek. 

‘Daha İyi Bir Hayat için: Yan Yana Omuz Omuza’

İlk günden itibaren afet bölgesinde çalışma yürüten Afet Platformu, Lotus Kadın Kadın Derneği, depremin ilk günlerinde ulaşımın en zor olduğu bölgelere ihtiyaçları hızla ulaştıran moto kuryeleri temsilen Kurye Hakları Derneği ve afet sonrası üretime tutunarak ayakta kalan örgütlerden biri olan Defne Kadın Kooperatifi festivalimizde yer alacak. 

Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi “Psikolojik Sağlamlık ve Esneklik” başlıklı paneliyle, Çocuk Çalışmaları Derneği “Kriz Dönemlerinde Çocuk Çalışmaları” başlıklı atölyesiyle festivalde olacak. 

Kahramanmaraş Depremleri sonrasında “Gayret” adını verdiği özel bir destek mekanizması tasarlayan Sivil Düşün AB Programı, “Gayret” faydalanıcılarının katılımıyla afetin etkileriyle mücadele yöntemlerini, dayanışarak birbirlerine iyi gelme hikayelerini anlatacak. 

SGDD-ASAM Arama Kurtarma Köpekleri ise arama kurtarma çalışmalarında kritik rol üstlenen köpekleri temsilen festivalde olacak ve bir gösteri düzenleyecek.

Farklı kentlerde çeşitli alanlarda çalışma yürüten sivil toplum örgütleri de festivalde atölye, panel, oyun ve çeşitli performanslarla yer alacak. Sivil toplum örgütleri açacakları stantlarda çalışmalarını tanıtma imkanı da bulacak. 

Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.