Sivil Sesler Festivali Etkinlik Önerisi ve Stant Başvuruları Açıldı 

15 Eylül 2023
Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenen Sivil Sesler Festivali bu yıl 'dayanışma güçlendirir' temasıyla 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek. 

Daha iyi bir dünyanın mümkün olduğunu düşünenlerin, değişim için hayal kuranların, birlikte değiştirmek için yola çıkanların ve Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum örgütlerinin bir araya geleceği Sivil Sesler Festivali’nde farklı dayanışma ve iyileştirme deneyimlerini görmek, tanımak, ilham almak için çeşitli atölyeler, etkinlikler ve performanslar yer alacak. 

Festivalde STÖ’ler Ne Yapabilirler? 

İki gün sürecek olan festivalde hak temelli yaklaşımla çalışan sivil toplum örgütleri; atölye, performans, ağ buluşmaları, deneyim paylaşım oturumları düzenleyebilir, stantlarında çalışmalarını katılımcılarla paylaşabilirler. 

STGM, sivil toplum örgütlerini “dayanışma güçlendirir” teması etrafında toplumsal güç, iyileştirme, örgütlenme pratikleri ve yeni yaratıcı çözümler başlıkları çerçevesinde etkinlik önerisinde bulunmaya davet ediyor. 

Festivale etkinlik önerisinde ve/veya stant açma talebinde bulunmak isteyenler için son tarih: 24 Eylül 2023 Pazar saat 23.59. 

Son başvuru tarihini takip eden iki hafta içinde başvuru değerlendirme süreci tamamlanacak ve başvurularla ilgili geri dönüş yapılacak. Etkinlik önerisi ve/veya stant açma talebi kabul edilen STÖ temsilcilerinin (en fazla 2 kişi) konaklama ve yol masrafları ise STGM tarafından karşılanacak. İzmir ve ilçelerinden festivale katılımı kabul edilen STÖ temsilcilerinin şehir içi ulaşım masrafları ise kendilerine ait olacak. 

Festivalde sadece katılımcı olarak bulunmak isteyen STÖ temsilcilerinin ulaşım ve/veya konaklama destek taleplerini almak için önümüzdeki günlerde ayrı bir duyuru yapılacak. 

Sivil Sesler Festivali ile ilgili gelişmeleri takip etmek için buraya tıklayınız.

Festivalle ilgili sorularınız için sivilsesler@stgm.org.tr adresine yazabilirsiniz.

STGM’nin festival çağrısı şöyle: 

Daha iyi bir hayat için: Yan yana omuz omuza 

Evimiz, dünyamız zor günlerden geçiyor; yaşadığımız topraklar ise korkunç bir afetin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Zor zamanlarda hem umutsuzluğu hem umudu, hem çaresizliği hem

çareyi, hem korkuyu hem güveni, hem karanlığı hem aydınlığı, hem örgütsüzlüğü hem örgütlülüğü birlikte ve iç içe yaşarken, bu karşıtlar içerisinde yönümüzü belirlemek ise sivil toplumun, sivil toplum örgütlerinin zorlu bir görevi olarak karşımızda duruyor. 

Sivil Sesler Festivali toplumsal dayanışma ve bunun ortaya çıkardığı büyük gücü; zor zamanlarda neler yapabileceğimizi konuşmak, tartışmak, yeni, yaratıcı çareler bulmak için bir fırsat. 

Bir uzak hayali değil mümkün olanı nasıl gerçekleştirebileceğimizi konuşmak, zor zamanlarda olağanüstü bir dayanışma ve yardımlaşmayı örerken bu çabamızı nasıl bir adım öteye götürebileceğimizi tartışmak ve birbirimize iyi gelecek şeyleri paylaşarak güç bulabilmek için yan yana geliyoruz. 

“İyileştirmek için güçlü olmak, güçlü olmak için örgütlenmek gerekir” inancıyla dünyayı iyileştirmek adına inatla mücadele eden STÖ’leri, emekleri sayesinde nelerin değiştiğini anlatmak, seslerini daha fazla insana duyurmak, çalışmalarını paylaşmak için festivalimize davet ediyoruz. 

Gelin, yan yana neler başardığımızı ve neleri başarabileceğimizi, daha iyiyi birlikte nasıl inşa edebileceğimizi birlikte konuşalım.