Acı Kaybımız: Hak Savunucusu Murat Çekiç Hayatını Kaybetti

Sivil toplum ve hak savunuculuğu alanında yıllardır emek veren, Sivil Toplum ve Medya Çalışmaları Derneği kurucularımızdan olan Etkiniz AB Programı Uzmanı Murat Çekiç hayatını kaybetti.

Hak Savunucusu Murat Çekiç’in vefatı sivil alanda üzüntüyle karşılanırken birçok kurum taziye mesajı paylaştı.

Eşit Haklar için İzleme Derneği: İhtiyacımız olan her zaman bizden desteğini esirgemeyen, değerli insan hakları savunucusu Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere hepimizin başı sağ olsun.

Denge Denetleme Ağı: İnsan hakları savunucusu, ağımızın destekçilerinden Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, tüm çalışma arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Kaos GL: Zor zamanlar yoldaşımızı, ne zaman başımız sıkışsa yanı başımızda bulduğumuz bir tanemizi, Murat Çekiç’i kaybettik. Murat, Kaos GL’nin kapısından giren genç lubunyanın o heyecanını hep taşıdı içinde. Gullümünle, yoldaşlığınla çok şey öğrettin bize Murat. Gökkuşağı yoldaşın, devrin daim olsun. LGBTİ+ hareketimizin, ailesinin ve dostlarının başı sağ olsun.

Af Örgütü: 2010-2015 yılları arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörlüğünü üstlenen insan hakları savunucusu, üyemiz ve arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsan hakları savunucularına, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

İnsan Hakları Ortak Platformu: 2006-2010 yılları arasında İnsan Hakları Ortak Platformu’nda emek vermiş olan insan hakları savunucusu, Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

İnsan Hakları Derneği: İnsan hakları savunucusu dostumuz Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. İHOP, Af Örgütü, Kaos GL vb. birçok alanda emeği unutulamayacak. İnsan hakları savunucularına, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileriz.

Murat Çekiç Hakkında

Murat Çekiç, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nden mezun oldu.  School, Syracuse University bünyesinde Uluslararası Sivil Toplum Yöneticiliği sertifikası aldı. Çalışma hayatına Türkiye’deki ulusal insan hakları ağı olan İnsan Hakları Ortak Platformu’nda başladı. Etkiniz AB Programı’nda Sivil Toplum Kapasite Geliştirme kilit uzmanıydı. Daha önce Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın Direktör Yardımcısı ve Türkiye Avrupa Vakfı’nın kıdemli danışmanı olarak görev yapan Murat, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörlüğü görevini de üstlendi. Profesyonel tecrübeleri arasında Türkiye’de insan hakları, ayrımcılık ve STK yönetimi konularında önde gelen ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına danışmanlık yaptı. Ulusal ve uluslararası çeşitli yayınlarda insan hakları, ayrımcılık ve uluslararası standartlar üzerine yazılar yazan Çekiç, Marshall Memorial Fellow olarak seçildi.