Eğlenceli Bilim 23 Nisan Kutlamalarına Davet Ediyor

Eğlenceli Bilim ekibi, 16 Nisan Pazar günü İzmir Kültürpark Fuar alanında gerçekleşecek 23 Nisan - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına davet ediyor. Çocukların keyifli katılımlarını teşvik edecek bu kutlama, çok sayıda ve çeşitli atölyeye de ev sahipliği yapacak.

Eğlenceli Bilim ekibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi  ve Çocuk Belediyesi birimi ile 2021’den itibaren Eğlenceli Bilim atölyelerini, 20 Kasım Çocuk Hakları festivalinde çocukların hem eğlenme hem de öğrenme haklarını kutlamak üzere buluşturuyor. Bu sene de, İzmir Büyükşehir Çocuk Belediyesi koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan 23 Nisan – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, İzmir Kültürpark Fuar alanında 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek. Çocukların keyifli katılımlarını teşvik edecek, çok sayıda çeşitli atölyenin bir araya geldiği etkinlikte çocukların bayramının çoşkuyla kutlanması bekleniyor. 

Eğlenceli Bilim atölyelerinin de yer alacağı etkinlikte, çocukların bilimin heyecan dolu dünyasına dahil olarak keşfe çıkacakları bir akış hazırlandı. Çocukların keyifle katılım sağlayacakları bilim atölyelerinde, Eğlenceli Bilim eğitmenleri heyecan dolu deneyler gerçekleştirecek. 

Eğlenceli Bilim Hakkında

Eğlenceli Bilim 23 Nisan Kutlamalarına Davet EdiyorEğlenceli Bilim, “Bilim her yerdedir ve bilimle hayat eğlencelidir!” mottosu ile 2010 yılından itibaren çalışmalarına devam eden bir sosyal girişim. Bugüne kadar çocukların iyi olma hallerini gözeterek, bilimsel okuryazarlık oranını desteklemek için bilim eğitimine yönelik pek çok faaliyet yürüttü ve çalışmalarına büyük bir motivasyonla devam ediyor. 

2022 senesinde, 4 farklı ülkeden 8 partner iş birliği ile başlattıkları Erasmus+ Projesi LESTO (Learn Experience Science Together Online) kapsamında, fen eğitiminin gerektirdiği fiziksel ortamı dijital platforma taşıyarak öğrencilerin ve öğretmenlerin öğrenme ortamlarına olan bağlılıklarını azaltmaya yönelik çözümler geliştirmeye başladılar. Önümüzdeki dönem, 3 ülkeden 7 partner ile başvuru yaparak kabul aldıkları, ERASMUS+ AEF Europe kapsamında fonlanan projeleri CLIMAKIT ile iklim değişikliği ve uygulamalı bilim eğitimini bir araya getirerek çocukların aktif rol alabilecekleri eğitim ortamlarını geliştirmeyi hedefliyorlar.