Habitat Derneği 23 Nisan’da #ÇocuklarBağlantıda Buluşması Düzenliyor

Habitat Derneği, 23 Nisan'da çocuklar için hazırlanan hem eğlenceli hem de çok öğretici etkinlikler ile Youtube’da özel bir program hazırladı. Etkinlikle, 23 Nisan Cuma Günü 15.00’da hep birlikte eğlenerek ve öğrenerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanması amaçlanıyor.

Habitat Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak için 2016’da bir araya geldi ve “Yarını Kodlayanlar” projesiyle bugüne kadar kodlama eğitimleri ve çocuk hackathonlarıyla 154.212 çocuğa erişti.

Bu etkiyi artırmak ve derinleştirmek adına projenin yeni döneminde ‘’Herkes Bağlantıda’’ anlayışıyla çocuklara vereceği eğitimlere ek olarak, hazırladığı yeni içeriklerle yeni dönemde; çocuklara, gençlere, öğretmenlere ve ebeveynlere de kodlama bilincini yaymak adına farkındalık ve uzmanlık eğitimleri verecek.

23 Nisan 2021 tarihinde saat 15:00’da gerçekleşecek #ÇocuklarBağlantıda adlı etkinliğine başta çocuklar olmak üzere herkes katılabilir.

Etkinliğin İçeriği 
  • Dans Eden Karakterler Etkinliği
  • Deney Saati
    • Yangın Söndürme Deneyi
    • Nefessiz Balon Şişirme Deneyi
  • Karikatür Çizmeyi Öğreniyorum Atölyesi
  • Scratch ile Kodlama Saati

gibi birbirinden birbirinden farklı konularda eğlenceli ve öğretici etkinlikler gerçekleştirilecek.

Not 1: Etkinlik sırasında birlikte eğlenmek, öğrenmek ve üretmek için 23 Nisan’da Instagram sayfasında post ve story olarak paylaşılacak malzemeleri hazırlayıp öyle ekran başına gelmeniz gerekmekte.

Not 2: Etkinlik gün ve saatinde önce etkinliğin size hatırlatılması için mesaj almak isterseniz lütfen hatırlatıcı formunu doldurunuz.

Başvuru

Buradan formu doldurarak etkinliğe katılabilirsiniz.