‘Çocuklar Neden Felsefe Yapmalı?’

Leyli Sanat Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ebeveynleri çocuklar için felsefe konuşmaya davet ediyor. 

P4C, Çocuklarla ve Topluluklarla Felsefe anlamına gelir. Eleştirel, iş birlikçi, yaratıcı ve özenli düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir pedagojidir. Çocukların kalıpların dışında düşünebilmesini, törpülenen hayal güçlerini canlandırmayı, başkasının fikrini saygıyla dinlemeyi ve özenli bir dille kendi fikrini belirtmeyi, mevcut durumu olduğu haliyle kabullenmemeyi, gerektiğinde sorgulamayı öğrenmelerini hedefler.

P4C düşünme sistemi ebeveyn-çocuk ilişkisine uyarlandığında çocukların neler düşündüğü ve hissettiği, bir birey olarak hakları ve sorumlulukları, duyarlılıkları ve empati yetenekleri üzerinde çalışılmış olur. Bu; aradaki bağı güçlendirirken, iletişimi açık hale getirdiği için çocuk ve ebeveynin birbirlerini anlamalarını da kolaylaştırır. Etkinlikte bunların nasıl uygulanabileceği hakkında konuşularak çocuklarla nasıl felsefe yapılacağına da açıklık getirilecek.

Atölyeye katılmak için bu link üzerinden kayıt oluşturulabilir. 

Program

23 Nisan 2024, Salı

14.00 – 16.00

Leyli Sanat Derneği Ofisi

Adres: Osmanağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. No:64 Bulvar Çarşısı İç Kapı No:91 Kadıköy/İSTANBUL

Uzman Ayşenur Üstüntaş Hakkında:

Hemşirelik okudu. On yıldan fazladır bir kamu kuruluşunda çalışıyor. Kitaplarla arası her zaman iyiydi. Kızı doğduktan sonra çocuk kitaplarıyla da epey vakit geçirmeye başladı. Önce çocuk edebiyatı ile ilgilendi, ardından P4C ile tanıştı. Bu tanışıklık, düşünme sistemini ve çocuklara yaklaşımını kökten değiştirdi. P4C Türkiye ekibinden Çocuklarla Ve Topluluklarla Felsefe eğitimi aldıktan sonra P4C Eğitim Uzmanı oldu. Farklı yaş gruplarından çocuklarla her hafta çevrimiçi atölyelerde buluşup felsefe yapıyor.