Kaos GL Medya Okulu Başlıyor

Kaos GL Derneği'nin düzenlediği Medya Okulu 2022’ye dört haftalık çevrimiçi programla başlıyor. 10 Mart-31 Mart 2022 tarihlerinde yapılacak eğitimlere son başvuru tarihi 7 Mart 2022.

Kaos GL Derneği’nin her yıl internet gazetesi KaosGL.org gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ+’ları kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği LGBTİ+ Medya Okulu’nun dört haftalık programına kayıtlar başladı.

Gazeteciler Ahmet Buğra Tokmakoğlu, İrfan Aktan, Sibel Yükler ve Yıldız Tar’ın yürüteceği dört haftalık programda temel haber yazım teknikleri, röportajın püf noktaları, özel haberin özellikleri ve daha birçok konuda katılımcılara eğitim verilecek.

10 Mart Perşembe günü saat 19.30’da başlayacak Medya Okulu, Mart ayı boyunca her Perşembe çevrimiçi ortamda muhabir adaylarıyla bir araya gelecek. Nisan ayında ise okul katılımcıları; sağlık, ekonomi, dava, kültür sanat, spor gibi alanlarda çalışan uzman gazetecilerin konuşacağı seminerlere katılabilecek. Seminer programı, ilerleyen günlerde açıklanacak.

Medya Okulu’nu başarıyla tamamlayan katılımcılar, KaosGL.org’ta yayınlanmak üzere dosya önerilerini hazırlayacak. Haber dosyalarına telif ödenecek.

Katılımcı sayısının sınırlı olduğu okula başvurular için son tarih ise 7 Mart Pazartesi. Başvuranların tüm programa katılması ve verilen ödevleri yaparak gelmesi gerekiyor.

Başvuru