Sivil Topluma Katkı Sağlayan 2 Kaynak Erişime Açıldı

Koç Vakfı eski Genel Müdürü ve TÜSEV Temsilciler Kurulu Başkanı Erdal Yıldırım’ın sivil toplumda 30 yılda edindiği tecrübeyle kaleme aldığı 'Bana Yönetim Kurulunu Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim' ve 'Sayın Başkan, Değersiz Üyeler' kitapları ücretsiz olarak erişime açıldı.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nda yönetici olarak (Chief Governance Officer) görev alan Erdal Yıldırım Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürlüğü görevini 23 yıl sürdürdü. Yıldırım, ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Vakfı, TEGV, TEMA, TÜSEV gibi bir çok STK’nın yönetim kurulu üyesi veya mütevelli heyet üyesi olarak sorumluluk üstlendi.

Yıldırım’ın sivil alandaki yöneticilik deneyimi ile kaleme aldığı ve 2012 senesinde yayımladığı kitabı Bana Yönetim Kurulunu Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim vakıf yöneticiliği kavramına farklı perspektiflerden bakarak, kurucu ve yöneticilerin tüm süreçlerdeki önemli sorularına yanıt arıyor. 2021 senesinde yayımlanan son kitabı Sayın Başkan, Değersiz Üyeler ise Amerikalı yönetim danışmanı John Carver tarafından geliştirilen ve  yönetişim alanında radikal değişiklikler öneren metodolojiyi temel alarak Yıldırım’ın ilgili kavramları yorumluyor.  Bu kitapta Yıldırım, farklı yönetişim yaklaşımlarını kıyaslıyor ve TÜSEV’de yürütülen İlkeli Temsil anlayışına odaklanarak vakıf ve dernek yöneticilerine kaynak niteliği taşıyor.

İlkeli Temsil metodolojisinde kullanılan Carver’ın 10 Temel İlkesi de Yıldırım’ın çevirdiği ve erişime açılan kaynaklar arasında yer alıyor.

Erdal Yıldırım, her ay, odak noktası İlkeli Temsil olan yazılarla AydaBir kapsamında alanda edindiği bilgi ve deneyimi okurlarla paylaşmaya devam ediyor.

Bana Yönetim Kurulunu Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim adlı yayına buradan;

Sayın Başkan, Değersiz Üyeler adlı yayına ise bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.