“Güçlü Sivil Toplum” İçin Uluslararası Örgütlenme Özgürlüğü Konferansı 11-12 Haziran’da İstanbul’da

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenen Uluslararası Örgütlenme Özgürlüğü Konferansı, "Güçlü Sivil Toplum" temasıyla 11-12 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum kuruluşları, uluslararası alandan konuklarla buluşmak üzere İstanbul’da bir araya geliyor. Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenen Uluslararası Örgütlenme Özgürlüğü Konferansı, “Güçlü Sivil Toplum” temasıyla 11-12 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

Bu önemli konferansta, örgütlenme özgürlüğünün çeşitli boyutları ele alınacak ve daralan sivil alan önündeki engellere karşı mücadele stratejileri tartışılacak. Sivil toplum kuruluşlarının insan haklarını koruma ve sosyal adaleti teşvik etme misyonlarını sürdürebilmeleri için atılabilecek adımlar ve demokrasinin temel bir aktörü olarak nasıl güçlenebilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunulacak.

Konferans, dünya çapında demokratik sistemlerin karşılaştığı zorlukları aşmak için yenilikçi anlayış ve yaklaşımları masaya yatıracak. Ayrıca, sivil toplumun çeşitli zorluklar karşısında nasıl direnç gösterdiği ve değişen ortamlara nasıl uyum sağladığı konuları da ele alınacak. Uluslararası kuruluşlara ve iş birliklerine dair iyi uygulamaların da paylaşılacağı konferans, sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlıyor.

TÜSEV ve STGM tarafından yürütülen Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projesi kapsamında gerçekleşecek konferansın programı ve konuşmacıları açıklandı. Yapı Kredi Kültür Sanat’ta düzenlenecek konferansa, Türkiye, Avrupa, Balkanlar ve ABD’den uzmanlar katılacak. Konferansta, örgütlenme özgürlüğünü düzenleyen mevzuat ve uygulamaların sivil alana etkileri ve sivil toplumun değişen koşullara uyum sağlama stratejileri ele alınacak.

Farklı şehir ve ülkelerden temsilciler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını hedefleyen konferansın, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirerek daha etkili çalışmaların önünü açması bekleniyor.

Konferans programı ve konuşmacılarla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.