Sivil Toplum Serisi’nin Yeni Kitabı:
‘En Büyük İyilik: Etkili Diğerkâmlık Etik Yaşam Hakkındaki Fikirlerimizi Nasıl Değiştirir?’

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV)'nın, geçtiğimiz sene başlattığı Sivil Toplum Serisi’nin ikinci kitabı, Princeton Üniversitesi Biyoetik bölümü öğretim üyesi filozof Peter Singer’ın kaleme aldığı 'En Büyük İyilik: Etkili Diğerkâmlık Etik Yaşam Hakkındaki Fikirlerimizi Nasıl Değiştirir?' yayınlandı.

Sivil toplumla ilgili uluslararası kaynakların Türkçeye kazandırılması yoluyla alanın gelişimine katkı sağlamak ve paydaşlar arası diyaloğu teşvik amacıyla Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) ve Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi (KUSITHAM) iş birliğiyle hayata geçirilen serinin ikinci kitabında yazar Singer etkili diğerkâmlık (effective altruism) kavramını odağına alıyor.

Pratik etik, türcülük, hayvan hakları, faydacılık gibi alanlarda yaptığı çalışmalarla tanınan Peter Singer, 2005 yılında TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisi arasında gösterildi. Singer, Türkçe’de ilk kez yayımlanan “En Büyük İyilik: Etkili Diğerkâmlık Etik Yaşam Hakkındaki Fikirlerimizi Nasıl Değiştirir?”de, sivil toplumun uzun süredir tartıştığı hayırseverlik kavramına farklı bir yaklaşımla bakılması gerektiğini savunarak bizleri “Elinden gelen en fazla iyiliği yapmak, fedakârlığı da beraberinde mi getirmek zorunda? Başkaları için yaptığımız iyiliklerden duyduğumuz memnuniyet, bu iyilikleri daha az ahlaki kılar mı?” gibi zor soruları yeniden düşünmeye davet ediyor.

Eserin söyleşi etkinliğinin Kasım ayında, yazarı Peter Singer’ın katılımıyla çevrim içi olarak yapılması planlanıyor. Sivil toplum alanından paydaşların ve alana katkı sağlayan uzmanların katılımı ile gerçekleşecek söyleşinin detayları için TÜSEV’in sosyal medya kanallarını takip edebilirsiniz.