Türkiye Down Sendromu Derneği’nin takipteyiz.org Sitesi Yayında

Türkiye Down Sendromu Derneği, down sendromlu bireylerin yaşadığı hak ihlallerinin takibi için Etkiniz desteğiyle https://www.takipteyiz.org adresini hayata geçirdi.

Takipteyiz.org sitesi STK’lara savunu çalışmalarında yol göstermek, hak ihlalleri ile ilgili veri toplamak, bu verilerle gölge rapor hazırlamak veya STK’ların rapor hazırlama süreçlerine veri sağlamak amacıyla Etkiniz AB Programı finansmanı ile Türkiye Down Sendromu Derneği tarafından hazırlandı.

Sistem kullanıcılarını algoritmalar aracılığı ile bir hak ihlali karşısında başvuru mekanizmalarını hangi süreler dahilinde nasıl kullanacakları hakkında bilgilendirme, mesaj gönderme yolu ile hatırlatma yapma, dilekçe ve başvuru oluşturma ve takibi konularında destekleme ve kendi başvuru arşivlerini oluşturma şeklinde tasarlandı.

Sitede yer alan bilgilerden ülkemizdeki engellilik alanında yaşanan sorunlar hakkında ulusal ve uluslararası raporlar hazırlamak amacı ile faydalanılıyor ve bu raporlar kamuya açık.

Ayrıca site aracılığı ile savunu çalışmalarında gerekli olan kaynaklara kolay erişim hedeflendi. STK’lar bu site aracılığı ile üyelerinin bireysel başvuru taleplerini de yönlendirebilecek bir alt yapıya sahip olmaktadır. Sistem kullanıldıkça gelişecek bir yapı üzerine kuruldu. Bu sebeple kullanıcılardan gelen talepler titizlikle değerlendirilecek.

Web sitesine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.