Denizli Otizm Derneği ‘Farklı’ İsimli Yayın Çıkarıyor

Otizmli bireyler ve ailelerinin insan hak ve onuruna uygun bir yaşam sürmesi için yola çıkan Denizli Otizm Derneği, 'Farklı' isimli bir yayın çıkardı. Otizmli bireylerin sorunlarına dikkat çeken ve çözüm önerilerine yer veren Farklı, aynı zamanda eşit haklar ve eşit fırsatlar için savunuculuk yapıyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Haklara Destek Programı yararlanıcıları arasında yer alan Denizli Otizm Derneği (DOD) bu destek kapsamında Farklı adlı yayını çıkardı.

Otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamın her alanında sorunlar yaşadığını ve ayrımcılığa uğradığını belirten DOD İletişim Koordinatörü Dudu Karaman Dinç, bu sorunları ve çözüm önerilerini daha görünür kılmak için yayın çıkarmaya karar verdiklerini söyledi.

Farklı’nın ilk sayısında Türkiye’ye örnek olması amacıyla Almanya, Hollanda ve ABD’deki otizmli yetişkinlerle ilgili yerler; sivil toplum, kamu ve yerel yönetim işbirliğinde oluşturulan Antalya’daki örnek kurum yer alıyor.

Türkiye’deki otizm mücadelesinin bütün dünyada olduğu gibi annelerin omuzlarında yükseldiğini hatırlatan Dinç, bu nedenle hem otistik bireylerin kendi sesini hem de annelerin sesini okuyucuya duyurmak için Farklı’nın ilk sayısında annelere de yer verdiklerini kaydetti. Yayında ayrıca otizm, sağlamcılık, yaratıcı drama ve aile danışmanlığı konularında makaleler bulunuyor.

Farklı’yı buradan indirebilirsiniz.