Etkiniz Artık STÖ Temsilcilerinin Uluslararası Çevrimiçi İnsan Hakları İzleme Eğitimlerine Katılımını da Destekliyor

Etkiniz AB Programı, destek kalemlerine bir yenisini daha ekledi. Etkiniz artık STÖ temsilcilerinin uluslararası çevrimiçi insan hakları izleme eğitimlerine katılımını da destekliyor.

Sivil toplumun insan hakları izleme alanındaki çalışmalarının gelişimine katkı sunan Etkiniz AB Programı, alandaki “uluslararası çevrimiçi eğitimlere katılım” faaliyetini de desteklediği çalışmalar arasına aldı. İnsan hakları izlemeye ilişkin farklı tematik alanlarda çevrimiçi eğitimin arasından seçim yapabilir, dilediğiniz eğitime Etkiniz desteğiyle katılabilirsiniz.

Etkiniz, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) veritabanında yer alan insan hakları izleme alanındaki uluslararası çevrimiçi eğitimleri sizler için derledi. OHCHR’nin farklı üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin (STÖ) işbirliğiyle dijitalleştirdiği eğitimlerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Eğitimlere Katılım İçin Nasıl Destek Talep Edebilirsiniz?
  • Katılmak istediğiniz eğitimleri belirledikten sonra Etkiniz’den destek talep etmek için bu bağlantıdan  Desteklerden Yararlanma Rehberi’ne göz atmayı ve Etkiniz Bilgi Sistemi’ne (MIS) üye olabilirsiniz.
  • Üyeliğinizi tamamladıktan sonra katılmak istediğiniz eğitimlerle ilgili “Yeni Destek Talebi” oluşturabilirsiniz.
  • Destek talebinizi “Uluslararası İnsan Hakları Mekanizmalarına Erişim Desteği” kategorisini seçerek iletebilirsiniz. Çalışmanızın başlığına “Uluslararası Çevrimiçi İnsan Hakları İzleme Eğitimi” yazmanız yeterli olacak.
Destek Talep Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Etkiniz, tüzel kişiliği bulunan STÖ’lerin temsilcilerinin katılımını destekliyor. (Etkiniz destekleri kapsamında bireysel destek talepleri geçerli değildir.)
  • Destek talebinde bulunacak kişinin talebi kabul edilirse temsil ettiği STÖ’den eğitimlere katılımla ilgili onay yazısı alması ve bunu Etkiniz Teknik Destek Ekibi ile paylaşması gerekecek. (Onay yazısı örneği için tıklayınız.) STÖ yetkililerinizin destek talebinizle ilgili bilgisi olduğundan emin olunuz. Eğitimlere katılımla ilgili destek taleplerine değerlendirme aşamasında öncelik verilecek.
  • Eğitim katılımını başka imkânlarla karşılayacak durumda değilseniz, eğitimlere başvuru öncesi Etkiniz’den destek talep etmeniz ve destek talebinizin uygunluğuna göre eğitimlere kayıt yaptırmanız / başvuru yapmanız gerekiyor.
  • Listedeki eğitimler İngilizce dilinde yürütüldüğü için destek taleplerinde adı geçen STÖ temsilcisinin eğitim modüllerini izleyip aktif katılım sağlayacak düzeyde İngilizce bilmesi ön şarttır. (Listede İngilizce dışında bir dilde yürütülen eğitim bulunduğunda aynı şartlar bu dil için de aranacaktır.)
  • Uygun bulunan destek talepleri kapsamında eğitimlere katılım ücretleri Etkiniz tarafından karşılanacak.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.